Slovenija
23 ogledov

Bolgar ob denar in srečo

Bolgar Nada Černič Cvetanovski
Sodba. Leto in pol zapora, ker je hotel ponarejeni denar spraviti v obtok.

“Dejstvo je, da so pri njem našli ponarejene bankovce, a to še ne pomeni, da je on vedel, da so ponarejeni,” se je na razglasitev sodbe Dimitru Bogoevu Vladimirovu odzval njegov zagovornik Branko Rožman, ki se mu zdi kazen previsoka. Okrožni državni tožilec Bogdan Matjašič je sicer zanj predlagal še osem mesecev zapora več. Bolgara so kaznovali, ker so pri njem na mejni kontroli na Obrežju odkrili 7.700 ponarejenih evrov.

“V menjalnici je šlo”

Na dan razglasitve sodbe so na sodišču zaslišali eno od ključnih prič – voznika, s katerim se je Bolgar pripeljal na Obrežje. Voznik je povedal, da sta se z Vladimirovim že pred časom dogovorila, da bosta šla prek meje, medtem ko je obtoženi trdil, da se je za potovanje odločil po tem, ko je našel denar. Tega naj bi sredi noči v krožišču v vrečki odvrgel nekdo iz treh džipov, ki so vozili pred njim. On je za njimi vozil s taksijem in vrečko pobral. Bolgar je zatrjeval, da ni vedel, da je denar ponarejen, saj je 300 evrov že na poti proti slovenski meji zamenjal v menjalnici in z njim na črpalki kolegu plačal gorivo, pa ni bilo nič narobe. Voznik pa je povedal, da je gorivo na poti plačeval sam.

(Ne)sreča

“Mislil sem, da se mi je nasmehnila sreča,” je na sodišču povedal Bolgar, ki je ostal brez ponaredkov in svobode, plačati pa mora še dva tisoč evrov denarne kazni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.