Slovenija
8 ogledov

Bolj napeto kot na finalni tekmi

slovenija 08.11.2011 Gasper Misic, Novinarska konferenca predsednika stranke Poz Boštjan Tacol
Gašparju Gašparju Mišiču po ocenah danes najverjetneje ne bo uspelo prevzeti luškega krmila. Nadzorniki že začeli sejo.

"Vesoljna Slovenija se ukvarja z menoj. V pričakovanju ponedeljkove odločitve je bolj napeto kot na kakšni finalni tekmi," pred današnjo sejo nadzornikov Luke Koper pravi kandidat za predsednika uprave družbe Gašpar Gašpar Mišič.

Kakšen bo rezultat in ali bodo nadzorniki po vrsti pritiskov, ki so jih bili deležni v prejšnjih dneh, sploh glasovali, ne želi ugibati. "Če so se vsi politiki, ki so odgovorni za neuspešno vodenje države, obrnili proti meni, je to dokaz, da sem nekomu preprečil načrtovano politično kadrovanje. Luka potrebuje operativca, ki bo povezoval," dodaja.

Prek razpisa neuspešni

Tudi nadzorniki, s katerimi smo se pogovarjali včeraj, niso znali z gotovostjo napovedati, kaj se bo dejansko zgodilo. "Svoj scenarij imam, če nam imenovanje ne bo uspelo, a ga ne bom predhodno razkrival," pravi Mladen Jovičič, eden od treh predstavnikov zaposlenih, ki skupaj s predstavnico koprske občine Sabino Mozetič Mišiča podpirajo. "Lani smo poskušali novo vodstvo določiti tudi z javnim razpisom, a pri tem nismo bili uspešni. Zdaj je bilo na nadzornem svetu enotno odločeno, da bomo predsednika uprave izbrali prek neposrednega poziva," dodaja.

Morda z agencijo

Ključna bosta glasova Nikolaja Abrahamsberga, ki mu je, čeprav naj bi bili nadzorniki v svoji funkciji neodvisni in samostojni, vrh Desusa odkrito zagrozil, če bo dvignil roko za Mišiča. Zdaj se bo Abrahamsberg, ki priznava, da so pritiski zelo neprijetni, poskušal odločiti po svoji vesti ter odgovorno v korist Luke in države. Dino Klobas, prvi nadzornik, ki bo po ocenah nekaterih špekuliral in čakal na odločitev Abrahamsberga, pa je napovedal, da bo ob neusklajenosti nadzornega sveta in le petih glasovih podpore predlagal nov krog izbire prvega moža Luke, morda tudi s pomočjo zunanje kadrovske agencije. V nadzornem svetu je sicer devet članov, trije od njih – Jordan Kocjančič, Andrej Godec in Vinko Može – naj bi bili pod vplivom stranke SD naklonjeni sedanjemu vršilcu dolžnosti predsednika uprave Bojanu Branku, ki sicer zanika, da bi bil strankarski kandidat.

 

Komentarjev 20
  • Žurnalček 10:47 30.avgust 2013.

    Kot lastnik Luke hočem in zahtevam na njenem čelu samo človeka , ki je v podobnih družbah že deloval in to USPEŠNO in da je pošten , ne pa kot Časarjeva baraba. Od vseh predloženih z vaše strani , ...prikaži več odgovarja zahtevam samo dir. INTEREVROPE in nobeden drugi v Sloveniji , da se ne bo kdo preveč domišljal in silil !

  • Žurnalček 10:41 30.avgust 2013.

    Kaj si tale kurčevska državlja predstavlja in z njo tudi vaši novinarji . "Če se bo Abrahamberger odločil v korist in dobro LUKE in DRŽAVE" Ta kurčevska država je PRODALA Luko , med drugim tudi meni in se nima iti ...prikaži več nikakršnje pravice POLITIČNEGA KADROVANJA in pritiskov strank , ker Luka ni ERRRRRRJAVČEVA , še manj DESUS-ova , ampak tudi moja in tistih , ki smo jo pošteno kupili in plačali! Kurbe državne , želite Luko zjebati na isti način , kot ste nas zajebali in prevarali z prodajo NKB MB.

  • Šemefuky 21:34 26.avgust 2013.

    Lukšič ti si ena taka mona, da se slikaš in nazdravljaš s tistim, ki ga čez nekaj ur javno pljuvaš. Dobesedno potrjuješ, da eno govoriš, drugo misliš in tretje delaš. Da bi se uscal po tisti pivi kreten zarukani, kaj ...prikaži več si ti boljši od Zokija in Previranta prašičjeglavega? Miško čestitam za nekaj dnevno imenovanje in upam, da se vidiva kmalu na TV3, ko boš nebuloze stresal pingvin ušlatani.