Slovenija
40 ogledov

Bolj vroče, kot so napovedali

Vročina
Najvišjo temperaturo so včeraj izmerili v Cerkljah ob Krki, kjer se je živo srebro povzpelo na 33,3 stopinje Celzija.

Vremenoslovci za danes napovedujejo večinoma sončno vreme. "Predvsem v severnih krajih bodo nastajale krajevne plohe ali nevihte, ki se bodo pojavljale tudi v noči na jutri in se širile proti jugu," napovedujejo pri Agenciji za okolje. "Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 31 stopinj Celzija."

Včeraj se je živo srebro na termometru povzpelo skoraj do 34 stopinj Celzija. Najbolj vroče je bilo v Cerkljah ob Krki, kjer so namerili kar 33,3 stopinje Celzija. Arso je sicer včeraj napovedal najvišje temperature do 32 stopinj Celzija. 32 stopinj Celzija ali več so namerili še v Celju in Novem mestu.

Maksimalne temperature v ponedeljek | Avtor: Arso Arso

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma plohami ali nevihtami. "Več sonca bo v popoldanskem času," pravijo pri Arso. "Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, najvišje dnevne od 23 do 28 stopinj Celzija."

V četrtek spet topleje

V četrtek bo sončno in spet topleje, v petek dopoldne bo večinoma sončno, popoldne pa spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami.

"Nato bo do sredine prihodnjega tedna prevladovalo suho in sončno vreme," še pišejo pri Arso. "Možnost popoldanskih neviht bo razmeroma majhna. Najvišje temperature bodo ob koncu tedna med 25 in 30, v začetku prihodnjega tedna pa predvidoma nad 30 stopinj Celzija."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.