Slovenija
1507 ogledov

Bolnišnico zalila voda, pregledi odpovedani

Poplave Dolenjska B & B
Meterorne vode so zalile kletne prostore slovenjgraške bolnišnice. V Mokronogu danes odpadel pouk za učence od 6. do 9. razreda.

Razsežnosti četrtkovih neurij še niso povsem znane, pričakujemo pa lahko, da bo škoda velika - tako na objektih, vozilih kot na poljščinah. Več o včerajšnjem dogajanju lahko preberete tudi v članku Huda ura, med intervencijo poškodovan gasilec

Veliko težav je meteorna voda povzročila v slovenjgraški bolnišnici. Meteorne vode so zalile kletne prostore bolnišnice. Na enem delu bolnišnice je meteorna voda pritekla po klančini, kjer dostavljajo zdravila. Na drugem delu bolnišnice pa je voda prebila kletno okno in je vdrla v eno od ambulant in jo poplavila.

Kot je danes za STA povedal direktor slovenjgraške bolnišnice Janez Lavre, je bilo v tej ambulanti okoli 20 centimetrov vode, ki se je potem razlila po celotni kleti bolnišnice. Ambulanta je danes zaprta, bolnike bodo o tem obvestili, kolikor lahko, ostale pa bodo pregledali v drugi ambulanti. Preveriti morajo tudi nekaj računalnikov, ki jih je voda zalila.

Vsa vitalna infrastruktura bolnišnice je ohranjena, kot tudi električna napeljava, računalniški sistem dela normalno, je še dejal Lavre.

Šolarji ostali doma

Močno neurje je zajelo tudi občino Mokronog-Trebelno. Toča, debela kot jajce, je poškodovala stavbe, strehe, vozila, polja, sadovnjake, vinograde. Točo so morali ne nekaterih odsekih plužiti.

Zaradi posledic včerajšnjega divjanja narave danes na osnovni šoli v Mokronogu ni pouka za učence od 6. do 9. razreda. Na Mirni šolski pouk poteka nemoteno. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • zdrej 10:29 03.junij 2022.

    To, da taki objekt zalije voda je kriv naročnik, Arhitekt, izvajalci ter lastnik!!! To se ne sme zgoditi! Imamo podatke o maksimalnih padavinah na določenem področju, in objekti so morajo urediti, da take padavine in poplave preživijo brez zalitja! Ampak ...prikaži več ne, ker to stane. Kera idiotska logika. Enako na Dravi. Imamo naselje Dogoše, ki je bilo do pred par leti brez vsakršne zaščite pred poplavami, kljub informaciji, da je Drava sposobna pljuniti skoraj enkrat več, kot je bilo to leta 2012.