Slovenija
30 ogledov

Bomo plačali 70 tisoč evrov za ledvici?

Glavar je pričal tudi pred parlamentarno preiskovalno komisijo. Žurnal24 main
Nekdanji vodja ptujskih tožilcev Marjan Glavar, ki so ga povezovali z Josipom Lončaričem, od države zahteva 148 tisoč evrov za neupravičen pripor, uničeno zdravje in žalitev dobrega imena.

Nekoč prvega ptujskega tožilca Marjana Glavarja so policisti aretirali 23. januarja 2001, ker naj bi sprejemal podkupnine. Med plačniki naj bi bil tudi znani tihotapec ljudi Josip Lončarič, ki naj bi bil za izpustitev žene Glavarju pripravljen plačati tri milijone takratnih tolarjev. Lončaričevi ženi je grozila izročitev Italijanom, s tiralico so jo iskali zaradi suma tihotapljenja ljudi.

Aprila 2007 je tožilstvo odstopilo od pregona. Glavar, ki je invalidsko upokojen, je zato zdaj postavil ceno: 28 tisoč evrov za 28 dni zapora, 50 tisoč za žalitev dobrega imena in 70 tisoč za uničeno zdravje. Glavar naj bi bil namreč ledvični bolnik, v priporu pa naj bi mu odpovedali obe ledvici.

Pravdni postopek se začne danes na mariborskem okrožnem sodišču.

Razveljavljena pogojna kazen
Okrajno sodišče v Ljutomeru je sicer Glavarja spoznalo za krivega storitve kaznivega dejanja ponareditve uradne knjige in mu prisodilo pogojno kazen treh mesecev, vendar je senat mariborskega višjega sodišča sodbo razveljavil zaradi nepravilnega postopka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.