Slovenija
17 ogledov

Bomo vendarle šli na referendum?

Protest Saša Despot
Na ustavnem sodišču zatrjujejo, da odločitve še niso sprejeli. S tem so se odzvali na poročanja nekaterih medijev, da naj bi sodniki referendum dovolili.

Ustavni sodniki odločitve o dopustnosti referenduma o noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih še niso sprejeli, so po navedbah STA zatrdili na ustavnem sodišču.

Po neuradnih informacijah Dnevnika naj bi ustavno sodišče s tesno večino referendum dovolilo, pri čemer ni odločalo vsebinsko, temveč je upoštevalo zgolj procesne razloge. Na neuradne podatke, po katerih naj bi ustavni sodniki referendum dovolili, se je danes skliceval tudi Radio Slovenija.

PREBERITE ŠE:

DZ referendum zavrnil

Poslanke in poslanci so razpis novele zakona, ki pravice homoseksualnih parov izenačuje s pravicami heteroseksualnih parov, zavrnil 26. marca letos. Po njihovem mnenju se pobuda nanaša na zakon, glede katerega referendum ni dopusten, zato je državni zbor zbiranje podpisov za podporo zahtevi za razpis referenduma zavrnil.

Koalicija Za otroke gre je zato na ustavno sodišče zoper omenjeni sklep vložila ustavno pritožbo, s katero predlagajo odpravo sklepa državnega zbora in dopustitev referenduma. Prepričani so, da v zakonu ni bila ugotovljena nobena protiustavnost in ga zato ni treba spreminjati

81 istospolnih partnerjev

Statistični urad RS je medtem prvič objavil podatke o družinah istospolnih partnerjev, ki jih je bilo v začetku leta 81. Med njimi je 46 moških in 35 žensk, družin istospolnih partnerjev z otroki je 17, brez pa 64.

Komentarjev 12
  • nina 21:24 30.september 2015.

    Kako lahko uničiš.,kar je že uničeno?In to zagovarjajo tisti,ki uničujejo vse uprek in delajo razdor med narodom že 25 let.

  • nina 21:20 30.september 2015.

    Po definiciji gnilega kapitalizma.Za tako državo smo se zaman borili naši politikipa še lažejo koko so zaslužni.

  • nina 21:15 30.september 2015.

    Mone.ukvarjajte se raje z bolj pomembnimi stvarmi.Pregrebate ste kot arheologi,privide imate.prikazujejo partizani.komunisti kaj še vidite a je kakšna nova bolezen na pohodu?