Slovenija
14835 ogledov

Bonov še ni, a pakete za 500 evrov, kolikor bo dobila družina, že ponujajo

Terme Čatež Sabina Gosenca
Zakon, ki predvideva izdajo turističnih bonov, gre danes pred poslanke in poslance.

Čeprav državni zbor še ni potrdil tretjega protikoronskega paketa, ki predvideva turistične bone za pomoč turizmu, nekatera podjetja že ponujajo storite za bone. 

Terme Čatež so objavile Akcijo boni, v kateri za 500 evrov, kolikor bi po zakonu dobila štiričlanska družina, ponujajo štiri nočitve z zajtrkom in pet dni kopanja. 

Štiri nočitve z zajtrkom za štiri osebe 500 evrov

Paket štirih nočitev z zajtrkom za dve odrasli osebi in dva otroka do 12 let stane natanko 500 evrov, storitev, ki bo na voljo od 5.junija do konca leta, pa bo očitno mogoče plačati s turističnimi boni.

Sava hotel & resorts Koronavirus Slovenija Zakon, vreden eno milijardo, gre pred poslance

Zakon predvideva, da bodo vsi odrasli prebivalci Slovenije prejeli po 200, otroci pa po 50 evrov. Do konca leta jih bo mogoče koristiti za plačilo nočitve ali nočitve z zajtrkom. 

1. junija ali 1. julija?

Še vedno sicer ni jasno, kdaj bo storitev z boni mogoče plačati. V predlogu zakona piše le: "Ukrep se začne izvajati po odobritvi sheme državne pomoči s strani Evropske komisije." Poleg tega mora vlada osem dni po uveljavitvi tega zakona sprejeti uredbo, s katero bo določila način unovčitve bona. 

Portoroški hoteli Slovenija Kaj so nam povedali o turističnih bonih in kaj piše v zakonu

Po besedah ministrstva za gospodarstvo načrtujejo, da bili unovčljivi že od 1. junija dalje, bo pa morala Slovenija od Evropske komisije dobiti tudi odobritev državne pomoči. Državni sekretar Simon Zajc je ocenil, da je bolj verjetno, da jih bomo lahko začeli uporabljati konec junija ali 1. julija. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4