Slovenija
1 ogledov

Borut, ti že ne boš minister!

Pasti Jankovićevega sestavljanja vlade.

Borut Hočevar. | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Zoran Janković je menda Borutu Pahorju zelo jasno povedal, da ne bo zunanji minister. To naj bi bil poglavitni razlog, da Pahor noče v Jankovićevo vlado. Janković naj bi še dodal, da bo SD dobila dva ministra, vendar jih bo izbral Janković in ne Pahor.

Stranki Gregorja Viranta pa naj bi bil bodoči mandatar sicer pripravljen odstopiti notranje ministrstvo, vendar bi v tem primeru izbral šefa policije Janković in ne Virant, smo še slišali v zadnjih dneh.

Govorice morda držijo, morda ne, med drugim pa kažejo, da bodo pri sestavi tokratne vlade zelo pomembni dogovori o delitvi mest, ki so nižje od ministrskih. Kdo bodo državni sekretarji, direktorji direktoratov, šefi uradov, agencij ...

Ministrstev bo namreč bistveno manj kot doslej, recimo, da jih bo kakšnih 12. Nemara pa zato ne bo nič manj državnih sekretarjev. Denimo, da bodo združeni šolstvo, visoko šolstvo in kultura. Morda bo imel "trojni minister" tri državne sekretarje, vsakega za eno od naštetih področij.

Stranke se bodo zato bolj zagrizeno kot ob prejšnjih sestavah vlade potegovale za takšna mesta. Ministri pa utegnejo biti nekoliko manj pomembni kot doslej.

Tudi to je ena od pasti sestavljanja tokratne vlade.

 

 

Komentarjev 7
  • privat 07:11 13.december 2011.

    Jankovič ima prav ..noben človek iz dosedanje vlade nima kaj iskati v novi vladi ,če hočemo narediti kak korak k boljšem jutri!! Vse te ljudi pošljite v tovarne in naj delajo za njihove izglasovane plače 570€ neto! Probaj pahor in živi!

  • Žurnalček 00:26 13.december 2011.

    Zakaj dajete minuse , če ne veste zakaj ta bodica!

  • Žurnalček 00:23 13.december 2011.

    Kva si pa do sedaj že uganil. Nič . Še svojega poraza ne, pa se v druge vtikaš.