Slovenija
25 ogledov

Bosi na blejsko desetko

Člani Društva Vitezi dobrega teka (na fotografiji levo predsednik društva Marko Žurnal24 main
Nočni tek. Letos rekordna udeležba. Zbiranje denarja za otroke iz Kresničke.

Bled bo drugo soboto v juliju prizorišče nočnega teka okrog jezera Nočna 10ka, ki ga organizira Društvo Vitezi dobrega teka. Da je Nočna 10ka vse bolj priljubljena, potrjuje 2.500 prijavljenih; med njimi je 153 tekačev iz tujine. Tek je edinstven v Sloveniji, saj tekači lahko tečejo tudi bosi. Lani je bilo takih tekmovalcev osem, letos jih pričakujejo vsaj 20.

“Letošnja novost je ta, da ne bodo tekli pod Vilo Bled, temveč bo proga potekala po cesti mimo Pristave. To bo olajšanje za bosonoge, predstavlja pa velik organizacijski zalogaj, saj bomo morali zapreti cesto,” je pred dnevi povedal Marko Roblek, predsednik društva.

Za letovanje otrok
Tekmovalci bodo lahko od 17. ure prevzeli startne številke, naglavne svetilke in čipe, s katerimi bodo letos že drugič poskrbeli za elektronsko merjenje časa. Start teka na deset kilometrov bo ob 22. uri, dve uri prej se bo začel otroški tek na 400 in 800 metrov, ob 21. uri pa še rekreativni Kresničkin dobrodelni tek na 1.200 metrov, na katerem bodo zbirali denar za letovanje otrok iz varne hiše Kresnička v Lescah.

Kot je poudarila Eva Štravs Podlogar, direktorica Turizma Bled, je Nočna 10ka vse bolj priljubljena tudi med turisti in je postala blagovna znamka ter nepogrešljiva poletna športna prireditev na Bledu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.