Slovenija
5 ogledov

Boško je bežal po Ljubljani

Mercedes Boška Šrota na Tavčarjevi ulici Žurnal24 main
Prvi mož Pivovarne Laško Boško Šrot je, medtem ko so bili kriminalisti v njegovi Pivovarni Laško, posle opravljal po Ljubljani in očitno bežal pred novinarji.

Prvi mož Pivovarne Laško Boško Šrot je, medtem ko so bili kriminalisti v njegovi Pivovarni Laško, posle opravljal po Ljubljani in očitno bežal pred novinarji.

 

Preiskava imperija Boška Šrota za danes končana

V podjetjih, povezanih s Pivovarno Laško, je stekla obsežna kriminalistična preiskava, ki sta jo sprožili ovadba ATVP in prijava varuha konkurence zoper prvega moža Laškega Boška Šrota. Hišne preiskave so bile opravljene pri 16 gospodarskih subjektih, pri tem pa sodeluje okrog 80 kriminalistov in policistov. Kriminalisti so zjutraj v okviru preiskave podjetij iz skupine Pivovarne Laško pa tudi v nekaterih drugih, ki so sodelovala pri lastniški konsolidaciji skupine, opravili več pogovorov z vodstvom družb. Preiskava je za danes končana, podjetja pa so kriminalistom izročila poslovno dokumentacijo od 1. januarja 2006.

Prve posle je opravil v Unionu, potem pa ga je šofer odložil na Tavčarjevi in mercedesovo limuzino parkiral pred sodiščem. Ko je ugotovil, da so celjske registrske tablice pritegnile pozornost našega fotografa, je naredil kar nekaj krogov po Ljubljani, potem pa Šrota počakal pred Tavčarjevo 6, kjer ima sedež vrsta odvetniških pisarn, med drugimi tudi Šrotova Jadek & Pensa.

Tam smo Šrota tudi srečali, a nam je pobegnil na zadnji sedež mercedesa, ki ga je šofer ustavil na mestu, kjer je to prepovedano, in nam pobegnil, na klice "Gospod Šrot!" z dveh ali treh metrov pa se medijski mogotec tudi ni obrnil.

Odvetniki so se zavili v molk. Ko smo želeli preveriti, ali je slavni pivovar obiskal njihove prostore, se s tem niso hvalili, ampak je pogovor pri Jadek & Pensa potekal takole:

Pogovor 1:
Žurnal 24 (Ž24): Gospoda Boška Šrota smo opazili na Tavčarjevi 6. Ali je bil morda pri vas?
Odvetniška pisarna Jadek & Pensa (O): Aha. Bom to preverila. Iz kje pa kličete?
Ž24: Žurnal24.
O: Samo trenutek. (piskajoča, poskakujoča melodija ... čakamo 47 sekund)
O: Trenutno ni nikogar, tako da vam tudi informacije ne morem posredovati. Pokličite čez kakšno uro.

Pogovor čez eno uro:
Ž24: Ste že mogoče kaj izvedeli glede obiska gospoda Šrota?
O: Glejte, odgovorna oseba, ki bi lahko dala te informacije, je ni v pisarni. Zato ne dajemo nobenih izjav.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.