Slovenija
28 ogledov

Boss še ne odhaja

Tomaž Kuntarič (desno) je optimističen in prihodnji teden pričakuje nadaljevanje Žurnal24 main
Tomaž Kuntarič iz Slovenske odškodninske družbe je potrdil, da je Hugo Boss začasno prekinil sodelovanje z Muro. Ta gre prihodnji teden v stečaj.
"Hugo Boss je le začasno prekinil dobavo materiala za Muro. To ne pomeni prekinitve odnosa, ampak čakajo, da se bodo razmere umirile," pojasnjuje Tomaž Kuntarič, predsednik uprave Soda, največjega lastnika Mure.
 

Novi nadzorniki

Družbo Mura in partnerji bodo nadzorovali trije člani NS. Dva sta že znana: Matjaž Jauk, namestnik direktorja, in Matej Kurent, član nadzornega odbora Soda. Tretje mesto pa čaka na predstavnika zaposlenih.

V podjetju Hugo Boss, kjer "z zaskrbljenostjo opazujejo dogajanje v Murski Soboti", so poudarili, da jih še vedno zanima nadaljevanje poslovnega odnosa z Muro. "Po mojih informacijah to ni zgolj floskula. Razumem, da so previdni," dodaja Kuntarič, ki se je zaradi zaustavitve proizvodnje dogovoril, da se v Muro vrne Milan Mörec, nekdanji član uprave družbe.

Prava kombinacija
"Mörec se bo kot novi član uprave pridružil Bojanu Starmanu, da bosta skupaj čim prej zagnala proizvodnjo. Mörec je tisti, ki je nemškega partnerja pripeljal v Mursko Soboto, sicer pa dobro pozna tudi druge, zato se bosta s Starmanom dopolnjevala. Mislim, da je to dobra kombinacija za nov začetek," je optimističen Kuntarič.

Čeprav proizvodnja trenutno stoji, prvi mož Soda predvideva, da bo znova stekla najpozneje naslednji teden.

Če ni Bossa, ni dela
"Če Hugo Boss odhaja dolgoročno, bo na cesti ostalo še preostalih 471 delavcev," pravi prvi Murin sindikalist Drago Forjan. Jože Türkl, predsednik sveta delavcev, pa pojasnjuje: "Dogovorjeno je bilo, da se proizvodnja 1. oktobra nadaljuje, zato so bile dane državne garancije; tudi blago je že v Murski Soboti."

Stečaj  prihodnji teden
Stečajni postopek Mure bo sprožen predvidoma naslednji teden, je po srečanju s predsednikom uprave Mure Starmanom povedal Kuntarič, saj po njegovih besedah dokumenti niso bili ustrezno pripravljeni. Tako se še ne ve, katera podjetja iz okvirja Mure bodo šla v stečaj.

Starman je v četrtek dopoldne tudi uradno prevzel vodenje Mure. Pogovoril se je s predsednikom sveta delavcev Jožetom Türklom, izvedli so tudi primopredajo dokumentacije z bivšim prokuristom družbe Zdenkom Podlesnikom.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.