Slovenija
20 ogledov

Bossman izigral zakon?

Peter Bossman Vojko Rotar
Politični nepotizem. Prijava domnevne zlorabe pooblastil.

Je ekipa piranskega župana Petra Bossmana s projektom vzpostavitve brezplačnega brezžičnega interneta naklepno izigrala zakonodajo? Na to vprašanje bodo odgovorili kriminalisti; prijavo je dobila tudi protikorupcijska komisija.

Lokalni politični nepotizem je vznejevoljil tudi svetnike opozicije; zahtevajo odgovor na vprašanja, povezana s projektom, ki ga vodi Mitja Cestnik, član ožjega vodstva lokalne SD. “Denar Pirančanov se troši brez razpisa, Cestnik je dobil 75 tisoč evrov (po Supervizorju jih je dobil sicer 40 tisoč, op. p.). Zakaj je treba ob že obstoječih komercialnih ponudnikih brezžičnega interneta, ki se financirajo s pomočjo oglasov, postavljati na račun občanov dodatno tovrstno infrastrukturo, o čemer svetniki nismo bili obveščeni?” sprašujejo.

Projekt vzpostavitve brezžičnega interneta izvaja družba z omejeno odgovornostjo (d. o. o.), imenovana Obalni tehnološki sklad, njen direktor je Cestnik.

Zelo premišljeno

D. o. o. s 7.500 evri ustanovitvenega kapitala je marca v Ljubljani ustanovilo podjetje iz Savinjske doline, ga nato preneslo na obalno kozmetičarko, ta pa na občino. Cestnik je postal direktor, dva dni preden je d. o. o. prešla v last občine, še prej pa so jo preimenovali in spremenili dejavnost. Spremembe lastništva, dejavnosti in odgovornih oseb so se zgodile v manj kot enem mesecu.

Donirano z direktorjem?

Zadeva je bila izpeljana tako, da so zagotovili posel strankarskemu kolegu. Z občine v dveh dneh niso odgovorili, ali so podjetje kupili ali dobili v dar z direktorjem vred. Če so podjetje kupili, bi moral po zakonu s tem prej soglašati občinski svet.

Komentarjev 1
  • Đino Zupičić 18:25 28.november 2012.

    Nisem si mislil da se na Občini kjer delam lahko kaj tekega dogaja no za nobenega ne dam roko v ogenj imel pa sem občutek drugačen no opažam da sem se zmotil o njemu .