Slovenija
23 ogledov

Bossman ni za referendume

Civilna iniciativa Suzana Kos
Nasprotovanje. Skoraj tisoč občanov zahteva referendum proti pozidavi.

“Razmišljam, da bi morda tudi na občinski ravni veljalo omejiti možnost referendumov. Številni podpisniki so bili po mojem mnenju zavedeni,” meni župan Peter Bossman. Včeraj je na občino dobil 984 podpisov; to je več kot pet odstotkov volilcev, ki nasprotujejo pozidavi območja Kampolin pri Portorožu.

“Prosimo, da jih zapečatite v naši navzočnosti, skupaj z nami jih boste tudi odprli. Tako se bomo izognili temu, da bi z občine klicarili podpisnike, kot je bilo pri referendumu o prometni ureditvi, in jim grozili,” so zahtevali predstavniki civilne iniciative (CI) proti pozidavi in za boljše življenje v občini. “Nismo dobili podpisov ljudi, ki delajo na občini – nihče si ni upal podpisati, bojijo se maščevanja; ali živimo v obdobju terorja in enoumja?” se sprašujejo predstavniki CI.

Piranski svetniki so pred dnevi podprli odlok o pozidavi hudourniške grape pri Portorožu, kjer naj bi v okviru javno-zasebnega partnerstva (občina bi prispevala dve tretjini zemljišč) zrasla nova strnjena soseska s tremi od tri- do petnadstropnimi stolpiči in podzemno garažo s 127 parkirišči.

Nov slamnati investitor?

“Investitor je podjetje DIB 3, d. o. o.,” je povedal Bossman. Preverili smo to ljubljansko družbo – od leta 2007 posluje v rdečih številkah, ima negativni kapital, lani ni imela niti evra prihodkov, leto pred tem le dva.

Vrednost gradbenih del sicer strokovnjaki ocenjujejo na tri milijone evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.