Slovenija
20 ogledov

Božič bo deževen

Pravljičnega snega na letošnji božič najverjetneje ne bo. (Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Praznično vreme. 
Po napovedih bo prihodnji teden deževen, takšen bo tudi sveti večer.

Vreme. Na sveti večer, v petek, 24. decembra, vremenoslovci napovedujejo deževje. "Za zdaj kaže na razmeroma topel drugi konec tedna in tudi padavine, ki bodo, bodo večinoma v obliki dežja," pravi Jure Jerman, prognostik na Agenciji RS za okolje (Arso).

V soboto možna ohladitev
Proti koncu naslednjega tedna se bo nad Zahodno Evropo po njegovih besedah poglabljalo ciklonsko območje, potek vremena pa bo zelo odvisen od tega, kam se bo to ciklonsko območje premikalo.

"Prav v soboto se nakazuje ohladitev. Za napoved, ali bo ta ohladitev prinesla kakšno sneženje, pa je še prezgodaj," dodaja Jerman.

Na Arsu napovedujejo dokaj hladen konec tedna, ki je pred nami. V nedeljo, 19. decembra, bodo jutranje temperature okoli –11 stopinj Celzija. Desetdnevna vremenska napoved The Weather Channel napoveduje prvo otoplitev v ponedeljek, 20. decembra, ko bodo jutranje temperature okoli nič stopinj Celzija, dež pa se bo mešal s snegom. Dež nato napovedujejo vse do božiča, ko bodo dnevne temperature okoli štiri stopinje Celzija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.