Slovenija
28 ogledov

Bralci za odstop ali predčasne volitve

Borut Pahor je bil pred časom navajen mest na nasprotnem delu lestvice. (Foto: S Žurnal24 main
Prejšnji teden je z mesta ministrice odstopila Katarina Kresal. Naj premier Borut Pahor vladanje nadaljuje brez nje ali naj odstopi? Tretja možnost so predčasne volitve. Bralci mu svetujejo zadnji dve možnosti.

Kaj bo Pahor, ki še edini vztraja v vse bolj šibki vladi, storil v naslednjih dneh? O njegovih nadaljnjih korakih po odstopu Kresalove si niso enotni niti naši bralci.

Od 629 bralcev, ki so od srede sodelovali v anketi, objavljeni na naši spletni strani, 283 oziroma 45 odstotkov Pahorju svetuje odstop.

Le eno odstotno točko več bralcev (46 odstotkov) je bilo mnenja, naj takoj razpiše predčasne volitve.

Le devet odstotkov bralcev, ki so sodelovali v anketi, pa se strinja s tem, da naj Pahor še naprej nadaljuje z delom.

Pahor: Najprej rebalans proračuna

Iz Pahorjevega sredinega odziva na odstop Kresalove je mogoče sklepati, da odstop še ni na dnevnem redu, vsaj ne do glasovanja o rebalansu proračuna.

Anketa o Pahorju. | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Ta je po mnenju premierja po padcu pokojninske reforme nujen za stabilnost javnih financ. Kot pravi, je to predpogoj za mirno in preudarno razpravo o ravnanju vlade in državnega zbora glede nadaljnjega vodenja države.

Zakaj je odstopila Kresalova?

Z mesta ministrice za notranje zadeve je Kresalova nepreklicno odstopila prejšnjo sredo. Premierju je sicer odstop ponudila že dan pred tem, a ga ta ni sprejel.

Če ste morda pozabili: razloga za odstop Kresalove sta bili negativni poročili računskega sodišča in protikorupcijske komisije glede najema stavbe za Nacionalni preiskovalni urad (NPU).

Odstopi kot po tekočem traku

Pahor je z odhodom Kresalove izgubil še eno ministrico. Vlada je trenutno že brez petih od skupno 15 ministrov.

Spomnimo: 5. junija je odstopil minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregor Golobič, 27. junija še tri Zaresove ministrice Darja Radić, Majda Širca in Irma Pavlinič Krebs ter 10. avgusta Katarina Kresal.

Ne pozabimo omeniti še aprilski odstop Duše Trobec Bučan z mesta vodje vladne službe za lokalno samoupravo in regionalno politiko.

Komentarjev 3
  • Schreckensherrschaft Alarm 16:48 20.avgust 2011.

    Ivan Kramberger ali Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi ! PRAVICA DO RESNICE DANES !!! Resnico o komunisticnih zlocinih napram "Slovenskemu" in Hrvaskemu narodu danes !!! KAJ IMATA KRAMBERGER IN VUKOVAR SKUPNEGA...zakaj situacija kot je v JUGO "SLOVENSKI" ...prikaži več DRZAVI..KDO SO "SLOVENSKI" IN HRVASKI POLITIKI... http://ivankrambergerdanes.blogspot.com/ or http://ivankramberger.wordpress.com/ ce povezava ne deluje, vnesite v google tekst "Ivan Kramberger ali..Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi". Nazaj na barikade !! Naj Ivekov duh zivi naprej v vseh nas !! SMRT KOMUNIZMU; SVOBODA NARODU !!!

  • 1111 20:12 15.avgust 2011.

    ...nabrali so si denarja, pokupili vse kar se je dalo, sedaj pa počasi podgane zapuščajo ladjo...

  • sweetdogs 14:12 15.avgust 2011.

    Totalen luzer. Poraženec prve klase. V SD-ju se poskušajo it "damage control" ampak še tega ne znajo speljat... Če se ne bodo znebili Pahorja bodo končali enako kot je LDS končal z Ropom... na 5%.