Slovenija
21 ogledov

Branili se bodo s prostosti

Sredi aprila so preprodajalce mamil pred sodni senat privedli vklenjene v verige Žurnal24 main
Mednarodna združba. Obdolženim preprodaje mamil senat odpravil pripor.

 Jutri bi se moralo na celjskem okrožnem sodišču nadaljevati sojenje Fadilu Omiću, Ramu Shali, Borisu Živkoviću, Miladinu Vukoviću, Dragu Lučiću, Dominiku Ščavničarju, Nedžadu Zukiću, Dejanu Cvijanoviću, Mouradu Derbalu, Nusretu Zuhriću, Samirju Jahoviću in Alojzu Hozjanu. Gre za mednarodno kriminalno združbo preprodajalcev iz Slovenije, Bosne in Hercegovine, Alžirije ter Kosova, ki so obtoženi preprodaje mamil.

 

Preprodaja
Heroin, kokain, konoplja. Obtožnica združbi očita, da je po različnih krajih Slovenije preprodajala heroin, kokain in konopljo. Kriminalisti so preprodajalce s prikritimi ukrepi spremljali od septembra 2008 do maja 2009, ko so jih tudi aretirali.

Večina jih je bila še do minule srede v priporu, zdaj pa naj bi na sojenje prihajali s prostosti.

 

Zapleteno in dolgotrajno
Pripor jim je odpravil senat Višjega sodišča v Celju. "Med drugim so navedli, da so se tako odločili zaradi nesorazmerno dolgotrajnega postopka, delno tudi zaradi dokaznih postopkov, katerih zakonitost je pod vprašajem," je pojasnila Maksimiljana Kincl Mlakar, odvetnica prvoobtoženega Velenjčana Fadila Omića, ki se je zaradi tega primera tudi sama znašla v predkazenskem postopku. Ker naj bi komunicirala s kronsko pričo, so jo zaslišali kriminalisti. Sojenje obdolženim preprodaje mamil, ki so jih aretirali maja 2009, ko je zaključna akcija potekala po vsej Sloveniji, se je začelo aprila lani, po skoraj enem letu pa se skorajda ni premaknilo z mrtve točke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.