Slovenija
17 ogledov

Bratušek: "O odstopu lahko odločam le sama"

Alenka Bratušek Žurnal24 main
Alenka Bratušek ostaja predsednica ZaAB, čeprav so ji na današnji seji izvršnega odbora nekateri člani stranke predlagali, da odstopi.

"O svojem odstopu se lahko odločam samo sama in menim, da je prav, da si za ta korak vzamem čas za razmislek," je po današnji seji članov izvršnega odbora ZaAB, na kateri so ji nekateri člani stranke predlagali, da odstopi, povedala Alenka Bratušek. Izvršni odbor se je sestal prvič po njeni spodleteli kandidaturi za evropsko komisarko, nekateri člani nezadovoljstva nad njenimi dejanji ne skrivajo: "Moje stališče in menje je enako od vsega začetka in se ni spremenilo," je povedal Peter Vilfan, eden največjih kritikov Alenka Bratušek v stranki in tudi njen podpredsednik.

Stranka še ima prihodnost

"Seveda so med nami določene razlike, vendra ne nepremostljive," odgovarja Alenka Bratušek, ki je današnjo razpravo izvršnega odbora ocenila kot zelo konstruktivno. Kot je pojasnila, so se strinjali, da ima stranka prihodnost.

Svet stranke ZaAB bo sklican v roku enega meseca, tedaj pa se bodo pogovorili tudi o datumu kongresa, ki naj bi bil v začetku prihodnjega leta. Ali bo kongres tudi volilni, še ni znano.

Predsednica ZaAB Alenka Bratušek je v izjavi novinarjem po seji pojasnila še, da je bil kongres stranke tudi zaradi spremembe imena predviden že pred volitvami, saj so se dogovorili, da bo stranka njeno ime nosila le do volitev.

Glede špekulacij, da naj bi si najmanjša parlamentarna stranka po morebitni zamenjavi vodstva utegnila vnovič prizadevati za vstop v vladno koalicijo Mira Cerarja, je Vilfan dejal, da je govoric veliko, karkoli napovedovati pa bi bilo po njegovih besedah nesmiselno.

 

Komentarjev 8
  • slajan 11:56 04.november 2014.

    O ostopu lahko odloča le sama? Še v "Slovenija ima talent" odločajo in ocenjujejo drugi. Nadutost in samohvala tudi v Evropski komisiji ni šla skozi.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 10:24 04.november 2014.

    Pravjo da ima prihodnost stranka ampak men delujejo preveč neusklajeno, sploh pa nevem kaj še čakajo s spremembo imena. Kaj tok zavlačujejo? A če bi imel oblast bi tud tkole mčkal z državo? Treba je delovat hitro, preudarno in pametno. ...prikaži več Ne morš ti čakat na maj. Akcija akcija. Tega vsem slovenskim politikom manjka. Vsi bi neki zavlačeval skoz pa se zgovarjal na kasnej.

  • Avatar čavez
    čavez 07:44 04.november 2014.

    To so ljudje ki jih je treba po smrti preverit če so res mrtvi in naknadno ubit da se slučajno ne vrnejo Bratuškova je že ena takih.