Slovenija
28 ogledov

Bratušek: "Potrebujemo popolno zaupanje"

Alenka Bratušek Žurnal24 main
Alenka Bratušek je za hrvaški časnik spregovorila o tem, kako bo vodila Slovenijo in kakšni bodo odnosi s Hrvaško.

"Vrniti povsem običajnim ljudem zaupanje v našo državo je moj, kot tudi naše stranke Pozitivna Slovenija, delovni in življenjski moto. Brez tega vse drugo, vse poteze nove vlade, državnega zbora in politike, nimajo pomena," je o svojem delu za Jutarnji list dejala Alenka Bratušek.

Novo slovensko mandatarko novinar Jutarnjega lista Tomaž Šaunik opiše kot simpatično in komunikativno političarko iz Kranjain kot čisto nasprotje predsedniku vlade v odhodu Janezu Janši. Zapisal je, da je naklonjena dialogu in skupinskemu delu, medtem ko je Janez Janša po njegovem mnenju, znan po svoji zaprtosti in avtokratskem vodenju ter cinizmu. ter da je po mnenju mnogih v Sloveniji pa je s svojo neprimerno komunikacijo za premierja prestopil vse meje.

Možnost, da postane premierka je presenetljiva

Novinar v članku tudi zapiše, da se mu možnost, da bi Slovenija dobila mandatarko zdi presenetljiva, saj v politiki v primerjavi z gospodarstvom ni veliko žensk. Janševa vlada je imela namreč le eno ministrico, in sicer ministrico za Slovence v zamejstvu in po svetu Ljudmilo Novak.

"Potrebujemo le popolno zaupanje"

"Današnji svet in čas sta takšna, da je nemogoče pričakovati, da se bosta ustavila in počakala, da Slovenija v miru izbere svoje zastopnike. Danes je preprosto treba početi več stvari hkrati. Kandidirala sem zato, da se stvari ne bodo še poslabšale, saj lahko nekatere stvari obrnemo na bolje. Zato ne potrebujemo polnega štiriletnega mandata, potrebujemo pa popolno zaupanje. In to predvsem zato, da že na samem začetku ne pademo v konflikte, ali še huje, da ne izgubimo zaupanja državljanov, še preden se lotimo dela. Nekdo, ki bo v tej zgodbi iskal osebno korist ali prestiž, nima v njej kaj iskati," Jutarnji list povzema nastopni govor Bratuškove.

"Želim, da nam na meji ne bo treba srečati policije"

Bratuškova je za Jutarnji list spet potrdila, da bo kot morebitna premierka naredila vse, da bo Slovenija še pravočasno ratificirala pristopno pogodbo Hrvaške v EU."Gospodarstvo Hrvaške in Slovenije je močno povezano, kar pa se bo z vstopom v EU le še okrepilo. Veselim se dne, ko državljanom Hrvaške in Slovenije na meji ne bo treba več srečevati policije, ko na mejnih prehodih ne bo več dolgih kolon, še posebej kamionov."

Komentarjev 29
  • mph 17:47 05.marec 2013.

    In še to, saj vem sicer, da z vami nima smisla. Še v enem ste njegovi verniki unikatni. Slepa vera, ki bi je bil Hitler vesel. Mi praktično vsi ostali, se načeloma tudi strinjamo, da grejo v penzijo vsi sedanji ...prikaži več politiki, Lukšič, Jankovič, ... nisem emotivno vezan oz. večina nismo, na nikogar od njih. Ta blazna navezanost je značilna samo za vernike princa teme. Me prav zanima, če si za to, da se spedalira čisto vse, vključno z Janšo in se proba začet z nekimi čim manj korumpiranimi novimi kadri.

  • mph 17:34 05.marec 2013.

    Izhajamo iz čisto navadne delavske družine, nekaj pa je bilo kmetovalcev. In v prejšnji državi smo super živeli, bistveno bolje, kot sedaj, ko ste črni elitniki se uspeli prisesat nazaj na oblast. V vsakem primeru pa so bili moji na ...prikaži več pravi strani, t.j. ne domači izdajalci, kar pa so izgleda tvoji bili, pa te tako žuli. Ker so bili enako Majerjevimi (kljub temu, da je njemu dobro šlo v partiji), jih poskuša rehabilitirati in narediti črne za heroje. Narobe svet, povej eno državo na svetu, kjer si domači izdajalci (ki so - velja za čisto vse države, daleč od tega, da samo Yu - preživeli veliko pospravljanje po vojni). Sramota ste za vsak narod.

  • mph 17:30 05.marec 2013.

    Ta država bi bil malodane mala Švica, če bi ljudje že takrat vedeli, za izpustitev koga gredo protestirat. Če bi to vedeli takrat, bi šli protestirat v obratni smeri. Tvoj kaplar uničuje intenzivno že 20 let to državo, da je ...prikaži več bolan ne more biti nobenega dvoma, je pa tudi težko takšen koncentrat zlobe enačit z boleznijo. Eni so pač žleht prirojeno, genetsko, ne vem. Kar bo, bo sedaj bolje. In kar bo slabega boste seveda njegovi verniki pripisovali zdaj Bratuškovi za par mesecev dela.