Slovenija
6960 ogledov

Bratuškova in Cerar z dolgima nosovoma, Šarec jima je dal košarico

Marjan Šarec, Salzburg
1/4
Epa
V stranki LMŠ so se odločili, da bodo na prihajajočih volitvah v Evropski parlament nastopili samostojno, sta po današnjem sestanku vodstev strank sporočila predsednik SMC Miro Cerar in predsednica SAB Alenka Bratušek. Onadva pa bosta organom svojih strank predlagala, da oblikujejo skupno listo strank SMC in SAB.

Današnji sestanek se je po Cerarjevih besedah zaključil že po 15 minutah. Prvak LMŠ Marjan Šarec je Cerarju in Bratuškovi namreč pojasnil, da si njihova stranka želi na evropske volitve sama.

"Pojasnila sva mu, da sva si želela, da bi šli skupaj, kajti verjameva, da je liberalna zgodba za Evropo pomembna," je dejal Cerar.

Hkrati je pojasnil, da sta se z Bratuškovo dogovorila, da organom njunih strank predlagata, da se povežejo, saj verjameta v to, da so lahko skupaj močnejši in bolj prepričljivi.

Miro Cerar | Avtor: EPA EPA

Za Bratuškovo je bil sestanek, kot je dejala, manjše razočaranje, ker bi to, kar sta slišala na sestanku, lahko slišala tudi po telefonu.

"Prepričana sva, da smo v SMC in SAB sposobni sestaviti kakovostno listo in na evropskih volitvah doseči odličen rezultat," je dejala.

Alenka Bratušek | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Dogovor o morebitnem oblikovanju skupne kandidatne liste strank LMŠ, SMC in SAB, ki spadajo v politično skupino evropskih liberalcev (Alde), je bil v zraku že nekaj časa. Idejo je načelno podpiral tudi prvak LMŠ Marjan Šarec, a v LMŠ niso skrivali zahteve, da bo nosilec liste kandidat njihove stranke.

Po nekaterih informacijah naj bi LMŠ zahtevala prva tri mesta in možnost veta na druge kandidate. Medtem pa je Cerar že pred tedni odgovoril, da je pogoj SMC za oblikovanje skupne liste strank enakopravnost v pogajalskih izhodiščih.

Volitve v Evropski parlament bodo sicer 26. maja, v skladu z razpisom, ki ga je danes podpisal predsednik republike Borut Pahor, pa začnejo volilna opravila teči 25. februarja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
 • Amelie_Downes 10:00 14.februar 2019.

  Google zdaj plačuje $ 526 do $ 937 vsake tri dni za delo na spletu od doma. To delo sem se pridružil pred mesecem dni in v prvem mesecu tega dela sem zaslužil 27.492 $. To delo je res neverjetno ...prikaži več in mi daje vsak dan odličen dohodek s krajšim delovnim časom. Vsaka oseba lahko zdaj na tej spletni stranii z lahkoto dobi več dohodka >>>>>>>>>>>>>>>>>>>> www.WebJob98.Com

 • mirror 00:24 14.februar 2019.

  Imate spomin zlate ribice. Absolutna sploh ni bila izvoljena v parlament. Če enkrat ni bila dobra za Bruselj, tudi sedaj ne bo. Cagavega pa bremeni marakeška zadeva.

 • Avatar Mirko
  Mirko 00:00 14.februar 2019.

  Žalostno, kako hitro zraste ego v politiki, no tudi hitro pade. SAB pa če so pametni sami na volitve .