Slovenija
57 ogledov

Bratuškova na obisku pri Milanoviću

Alenka Bratušek in Zoran Milanović Nel Pavletić/PIXSELL
Velike besede o dobrem sodelovanju sosed.

Tema današnjega srečanja slovenske premierke Alenke Bratušek in hrvaškega premierja Zorana Milanovića v Opatiji je bilo nadaljevanje političnega in gospodarskega sodelovanja med državama po vstopu Hrvaške v Evropsko unijo.  

Ob tem je Bratuškova poudarila, da sta sodelovanje in dialog "absolutno edina in prava pot". "Mislim, da bomo v novi evropski družini imeli veliko priložnosti za pogovore tako o političnem in tudi gospodarskem sodelovanju", je dejala Bratuškova.

Hrvaški premier je še dejal, da je potrebno sodelovati pri skupnih ciljih in interesih ter večkrat izpostavil gospodarsko sodelovanje.

Procesi glede LB ne bodo ustavljeni

Na novinarsko vprašanje glede izvajanje memoranduma za reševanje spora o Ljubljanski banki, je Milanović ponovil, da postopki v zvezi z LB na hrvaških sodiščih ne bodo ustavljeni.
"V memorandumu je omenjeno, da bodo procesi ustavljeni, da bo zastoj in ne da bodo tudi prekinjeni, da jih več ne bo. Mi v dobri veri spoštujemo svoje obveznosti in bo to tudi nadaljevali. Upam, da bo problem rešen. Spoštovali bomo napisano in podpisano, tudi več kot to", je odgovoril Milanović.

Komentarjev 7
  • Šemefuky 08:50 23.junij 2013.

    Kokoš je Travnu razlagala na novinarski, da se je dobila s prodajalci Merkatorja, češ da jo je skrbelo za 10.000 zaposlenih in ga spraševala, če bo on poskrbel zanje. Kokoš neumna Zokijeva za tistih 10.000 bosta ti, Zoki in Traven ...prikaži več enako skrbela, dokler bo na zavodu še kaj bodo nekaj malega dobili, ko ne bo več pa prideta na vrsto PreVirant in Pliča-ništa in uničita, kar je še ostalo živega. Ma nek se goni u 3PM, kokoš neumna, mene boš farbala, ki te voham, kako smrdiš po Zokiju.

  • Šemefuky 08:34 23.junij 2013.

    Ja Kojak, ko bo še enih 10.000 več lačnih bodo pred vsemi temi tgovinami žicali drobiž za preživetje, ker nadomestila za brzpšoselnost so oklestili do onemoglosti.Tudi tvoj kruh in tvoji plusi so iz podjetij, ki točejo minus, zavedati se ...prikaži več je treba, da dobički in rast BDP se pozna tujcem in ne v RS. Tukaj ostanejo le mezde izkoriščanih zaposlenih in prispevki, tako, da bodo naši otroci delali za Nemce, Italijane, Avstrijce, Srbe in Hrvate, tiste, ki so nam v preteklosti tako pomagali, da so nam metke čez cev pošiljali. In zapomnite si, kri ni voda, prej ali slej bodo volkovi svoje ovce pospravili.Vi pa kar navijajte za obsojenca in čarapana, ki jih najbolj skrbi prihodnost naših otrok.Eden govori, da imamo še vedno preveč YU, drugi pa da bijo treba spet uvesti.Mi pa nek se jebamo v barvah.

  • JANEZON 07:28 23.junij 2013.

    Kot vedno , se je pokazalo kako butasti so naši poslanci in državni voditelji.Tudi ta kura ne ve ,kaj govori in da se hlapčevsko obnaša do podrejenega.Z prodajo mercatorja pa si bo naša nesposobna politika nakopala tajkuna-lopova,kateri ji ...prikaži več bo diktiral odločitve po volji južnjakov.Koliko je izdajalcev v parlamentu vemo.Toliko kot je nesposobnih poslancev.VSI..................