Slovenija
19 ogledov

Bratuškova pristala na trdnih tleh

Alenka Bratušek EPA
Stranka SD je v tokratni anketi Dela povečala prednost pred drugimi političnimi strankami. Na drugem mestu ji sledi SDS, za njo pa PS, NSi, SLS, Desus in DL. Ocena dela vlade je padla.

SD bi po izsledkih tokratne ankete volilo 17,9 odstotka, SDS 13,2 odstotka in PS 6,9 odstotka vprašanih. NSi, ki je poleg SD edina izboljšala rezultat iz prejšnjega meseca, ima 5,5-odstotno podporo. Po 3,3 odstotke vprašanih bi volilo SLS in Desus, na zadnjem mestu med parlamentarnimi strankami pa je DL, ki bi prejela 2,4-odstotno podporo.

Za kako drugo stranko bi se opredelilo 1,7 odstotka anketiranih, 12,2 odstotka pa ne bi volilo nobene. Volitev se ne bi udeležilo 19,6 odstotka vprašanih, 14 odstotkov je bilo neopredeljenih.

Padla ocena vlade

Srednja ocena dela vlade je tokrat 2,61. Njeno delo zelo pozitivno ocenjuje 1,5 odstotka, pozitivno pa 28,2 odstotka anketiranih. Negativno ga ocenjuje 36,5 odstotka, zelo negativno pa 16,6 odstotka vprašanih. 15 odstotkov jih delo vlade ocenjuje srednje, 2,2 odstotka pa jih je neopredeljenih.

Le za spoznanje boljša je ocena dela parlamenta, in sicer 2,62. Pozitivno njegovo delo ocenjuje 28,5 odstotka, srednje 10,4 odstotka, negativno 42,9 odstotka, zelo negativno pa 10,3 odstotka vprašanih. Med anketiranimi je 7,9 odstotka neopredeljenih.

Najbolj priljubljen Pahor

Na vrhu barometra priljubljenosti ostaja predsednik republike Borut Pahor z oceno 3,52, sledita mu evropski komisar Janez Potočnik z oceno 3,30 in predsednik SLS Franc Bogovič z oceno 3,01. Za njimi so se zvrstili poslanec SDS Andrej Vizjak, nekdanji predsednik republike Danilo Türk, nekdanji finančni minister Janez Šušteršič, minister za pravosodje Senko Pličanič, na osmem mestu pa je premierka Alenka Bratušek.

Sledijo še zunanji minister Karl Erjavec, predsednik stranke TRS Matjaž Hanžek, vodja poslanske skupine NSi Matej Tonin, predsednik stranke Zares Pavel Gantar, evropska poslanca Lojze Peterle in Jelko Kacin, predsednik SD Igor Lukšič, minister za notranje zadeve in javno upravo Gregor Virant, evropski poslanec Milan Zver in predsednica NSi Ljudmila Novak.

Komentarjev 14
  • Veteran 18:36 08.julij 2013.

    Ne vem kdo še glasuje za SDS saj to je totalno nedemokratična in neprespektivna stranka in da ne bo pomote druge niso nič boljše!

  • ennanova 16:08 08.julij 2013.

    Še vedno ista jajca o izbrisanihZanimivo je, kako znamo Slovenci, ki kar naprej bentimo čez svoje vladarje, nadrejene in sodelavce, kakšni razbojniki da so, biti tem istim ljudem skrajno vdani in naklonjeni, kadar smo del njihove tolpe, žrtev pa ...prikaži več je nekdo tretji …http://za-misli.si/kolumne/gregor-hrovatin/1076-se-vedno-ista-jajca-o-izbrisanih

  • JellyFish 14:52 08.julij 2013.

    No vsaj nekdo, ki uporablja možgane.:) lepo da smo še takšni.:D