Slovenija
3696 ogledov

Bratuškova trdi, da o tem še niso govorili

Alenka Bratušek Flickr/Vlada RS
Ministrstvo za infrastrukturo bo nadaljevalo postopke za izboljšanje letalske povezljivosti.

Vlada je ministrstvu za infrastrukturo naložila, da v sodelovanju z drugimi pristojnimi resorji nadaljuje postopke za iskanje pravnih, ekonomskih in drugih potrebnih rešitev za izboljšanje letalske povezljivosti Slovenije. Ministrica Alenka Bratušek poudarja, da to še ne pomeni morebitnega (so)ustanavljanja novega letalskega prevoznika.

Potem ko sta bili prejšnji teden predstavljeni študiji glede letalske povezljivosti Slovenije in njenih ekonomskih učinkih, se je vlada danes z njima tudi seznanila, popoldne bosta obe tudi objavljeni na vladnih spletnih straneh, je na novinarski konferenci po seji vlade dejala ministrica za infrastrukturo Bratušek.

Subvencije niso dale rezultata

Vlada se je seznanila tudi s poročilom vodje delovne skupine za preučitev možnosti za izboljšavo letalske povezljivosti. Ta je med drugim ugotovila, da subvencije letalskim prevoznikom, ki jih je vlada razpisala, niso dale zadostnih rezultatov, ter da iz študij izhaja, da je edina možna oziroma najbolj smiselna rešitev za izboljšanje letalske povezljivosti soustanovitev podjetja s strateškim partnerjem.

Infrastrukturno ministrstvo bo tako po nalogu vlade zdaj nadaljevalo s postopki za iskanje potrebnih rešitev za izboljšanje letalske povezljivosti Slovenije, vključno z morebitnim povezovanjem z obstoječimi letalskimi družbami, je poudarila ministrica. Ob tem pa je bila jasna: "Ni še bilo predloga, da bi šli v ustanavljanje ali soustanavljanje letalske družbe."

Kot je izpostavila, je do odločitve o morebitnem letalskem prevozniku še kar nekaj korakov. "Letalski posel je zelo reguliran z evropskimi pravili. Vse to bomo dali na mizo, da bo vlada potem lahko odločala, kako naprej," je še poudarila ministrica Bratušek.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 39
 • Avatar Garancija
  Garancija 07:15 09.junij 2023.

  Še to me zanima,kdaj se bo “začasni“ DDV zmanjšal na 20%?

 • Avatar Garancija
  Garancija 07:12 09.junij 2023.

  Zgleda ko si enkrat “posvečen“,ti živ bog ne more nič,pa tut če vse zaje..š

 • Avatar Garancija
  Garancija 07:11 09.junij 2023.

  A še zmeraj pravi ,da ne rabi mani,ampak tajm,ampak tajma zmanjkuje,denarja pa tut