Slovenija
8 ogledov

Brazilci odklenili iPhone 3G

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
V Braziliji je podjetje DesbloqueioBr odklenilo novi iPhone 3G. IPhona pa v Sloveniji ne bo mogoče kupiti.

Brazilsko podjetje DesbloqueioBr trdi, da je prvo na svetu odklenilo novi iPhone 3G in tako omogočilo uporabo telefona mimo nakupa pri uradnem in ekskluzivnem ponudniku posamičnih držav, ki je pogodbo sklenil s podjetjem Apple. Brazilski mediji poročajo, da je omenjeno podjetje telefon "shekalo" tako, da je na SIM-kartico namestilo poseben dodatek. Da pa vam bo podjetje DesbloqueioBr odklenilo vaš iPhone, boste morali plačati od 150 do 250 evrov, čeprav novi iPhone stane 125 evrov. V Braziliji je iPhone 3G že med najbolj zaželenimi predmeti, čeprav ga pri njih uradno še ni ponudil nobeden od mobilnih operaterjev.

V Sloveniji ga (še) ne bo
IPhone bo tako mogoče kupiti prav v vseh državah EU in celo na Hrvaškem, le v Sloveniji ne. Prvo različico iPhona je v Sloveniji lani (z nekaj zapleti) ponujal Tušmobil. Podjetje Apple pa v Sloveniji nima niti uradnega zastopnika, saj naj zaradi premajhnega trga ne bi bila dovolj zanimiva. IPhone boste tako lahko kupili le v eni izmed sosednjih držav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.