Slovenija
21 ogledov

Brca, lasa, davi 17-letnega sina

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Koroška. Policisti so včeraj izrekli ukrep prepovedi približevanja moškemu, ki že več let brca, lasa, davi in skorajda na vse možne načine zlorablja 17-letnega sina.

V prvih dneh maja že dvakrat v bolnišnici
46-letni moški po podatkih policistov PU Slovenj Gradec že (vsaj) dve leti "kontinuirano vrši psihično in fizično nasilje nad sinom, tako da ga v prepirih brca, lasa, davi, z glavo udarja ob tla in kleči na njem".

"Nikoli ne moreš vedeti, kaj se dogaja v človekovi glavi in kaj se bo zgodilo." Tako Pungartnik odgovarja na vprašanje, ali je prepoved približevanja zadosten ukrep. Odmeven primer, kjer prepoved ni pomagala, se je zgodil leta 2008: Danilo Medved je svojo nekdanjo partnerico, 27-letno Marjetko Zemljič, več kot 15-krat do smrti zabodel. Marjetka je zaradi hudih poškodb izkrvavela na kraju tragičnega dogodka.

Zaradi precej hudih telesnih poškodb je bil najstnik ta mesec že dvakrat hospitaliziran v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec.

"Očeta prej še nismo obravnavali. Ne gre za povratnika, te informacije smo pridobili šele v zadnjem času. Ne gre za prvi primer tovrstih dejanj, bomo pa tokrat prvič zoper njega ukrepali," nam je povedal tiskovni predstavnik PU Slovenj Gradec Peter Pungartnik in dodal, da so za ta primer izvedeli v okviru njihove lastne aktivnosti. Sin in njegova mati očitno nista imela dovolj moči in poguma, da bi se sama obrnila po pomoč.

Sin odšel na varno, mati ostaja z možem
Kot smo izvedeli še neuradno, naj bi sin zdaj odšel k dedku, njegova mati pa ostaja pri možu oziroma dečkovem očetu. Zoper očeta bo v nekaj dneh podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja zanemarjanja otroka in surovega ravnanja. "Na tožilstvu bodo to verjetno obravnavali prioritetno," nam je glede tega še dejal Pungartnik.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.