Slovenija
15257 ogledov

Brecelj z vsemi topovi nad Bešič Loredana: Naredil ni nič, laže, ne drži obljub

slovenija 02.10.13, Erik Brecelj, Kirurg, zdravnik, doktor, onkoloski institut, Anže Petkovšek
Predsednik strateškega sveta za zdravstvo Erik Brecelj je spet ostro kritiziral zdravstvenega ministra Danijela Bešiča Loredana. V tem trenutku bi bilo bolje, da smo brez ministra, kot da je na položaju on, je dejal v sinočnji oddaji 24 ur.

Brecelj je Bešič Loredana že pred dvema tednoma pozval k odstopu, v sinočnjem nastopu na Pop TV je dejal še, da interpelacijo vidi kot usklajeno potezo opozicijske SDS in ministra, da ta ostane na položaju: "To je zelo inteligentna poteza SDS, ne dvomim, da je skupaj z ministrom Bešičem izpeljana. Zelo važno je, da minister ostane do jeseni, do takrat je treba urediti številne zadeve na področju zavarovanja, na področju poslovanja številnih zavodov, ne javnih, zasebnih."

Bešič Loredan v času, ko je minister, ni pokazal praktično ničesar, ne drži obljub, dela s figo v žepu, celo laže, je oster Brecelj.

Prepričan je tudi, da gre v ozadju za vojno, kako razdeliti kolač denarja in vpleteni bodo to po njegovem najlažje naredili, če Bešič Loredan ostane minister. "Z vso odgovornostjo rečem: vsak dan ministra Bešiča na tem položaju pomeni mesec dni bližje razpadu javnega zdravstva," je bil v oddaji 24 ur brez dlake na jeziku Brecelj.

Dve ključni osebi, ki bi morali reformirati slovensko zdravstvo, sta torej vsak na svojem bregu. Brecelj trdi, da Bešič Loredan doslej z njimi sploh še ni sodeloval. Predsednik vlade Robert Golob pa da sodeluje, pravi še, da imajo kar nekaj stvari že kar dobro dorečenih: "Resnici na ljubo čakamo novega ministra, s katerim se bomo usedli dol in začeli delati." 

Novega ministra bi po njegovem dobiti še ta mesec, do interpelacije pa sploh ne bi smelo priti. O novih imenih ni želel špekulirati, dejal je le, da bi bilo bolje, da smo brez ministra, kot da je na položaju Bešič Loredan.

Komentarjev 52
  • borut08 17:32 04.julij 2023.

    Brecelj je samo figura na šahovnici politike oz.države.Veliko govori in ve ter opozarja brez vsakih dokazov,da nebo koga obremenil.Je pa res in to je razvidno iz moje izvidov oz.zdravstvene dokumentacije in to vsi vedo,da politika oz.država zlorablja med drugimi institucijami ...prikaži več tudi zdravstvo in so mi tako preprečevali transplantacijo ledvice in potem tudi načrtno uničili oz.skrajšali njeno življensko dobo da me utišajo,izsiljujejo in ustrahujejo.Glej moj FB.Instagram Borut Zabret.

  • boris62 13:04 04.julij 2023.

    Dokler bodo zdravniki, ki delajo samo v javnem zdravstvu, v očeh direktorjev ZD samo strošek bodo le ti odšli ven iz javnih zavodov.

  • Igxigx 11:35 04.julij 2023.

    Zanimiva teorija, da je interfelacijo zotganiriral kar sam DBL. Koalicija bi ga v tem primeru podprla, DBL pa v miru dokonča uničenje javnega zdravstva, kar je pravzaprav cilj opozicije. Brez interfelacije pa bi DBL zaradi teženja Levice moral spokat. Politična ...prikaži več mojstrovina, vredna samega Džugašvilija.