Slovenija
5 ogledov

Brez 140 protipožarnih loput

Žurnal24 main
Nova nevrološka klinika ni opravila tehničnega pregleda, saj manjka 140 protipožarnih loput. Uporabnega dovoljenja za kliniko tako še ni.
"Protipožarne zaščite so rdeča nit vseh naložb," ugotavlja ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič. Enak problem se je namreč pojavil že na objektu nove pediatrije. Ministrica je začudena, da se je pri obeh projektih načrt števila loput v objektu s časom več kot podeseteril. Na pediatriji so tako prišli z nekaj 10 loput na 400, na nevrologiji pa z manj kot 10 na 140 loput.

SCT je bil na manjkajoče lopute opozorjen in ni imel nobenih pripomb, dela za namestitev loput pa so že v teku. "Treba je ugotoviti, zakaj se v tej državi vse dela proti temu, da bi se naložbe zaključile," je jezna zaradi očitnega zavlačevanja dejala Mazej Kukovičeva. Dodala je, da so po tehničnem pregledu v začetku avgusta domnevali, da je dokumentacija nepopolna, saj je SCT že 29. septembra 2006 dal izjavo, da so vse napake odpravljene, fizični pregled objekta pa je pokazal, da je 140 loput treba še obdelati ali pa jih sploh ni. Po mnenju ministrice je zatajil tudi nadzor, za katerega je bilo odgovorno podjetje Rudis. Slednje bi moralo kot nadzorno podjetje pomanjkljivosti odkriti že leta 2006.

V prihodnjih 14 dneh se obeta nov ogled nevrologije tudi za medije, da bodo vsi videli, ali je Molier v predpisanem roku dobavil in vgradil opremo in ali so napake končno odpravljene in je uporabno dovoljenje pridobljeno.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.