Slovenija
13 ogledov

Brez afer bi bilo preveč kičasto

Še pred enim tednom se mi je zdelo, da živim v času Križaja, ko smo vsi dihali kot eno.

kolumnisti 17.04.08 Nina Ostrbenk, novinarka Zurnal 24; foto:Sasa Despot | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Ta komentar bi bil verjetno dosti bolj evforičen, če se ne bi zgodila afera Frekvenca na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Schladmingu. Uspehi v tej zimi so namreč navdušujoči. Sodelavec je razlagal, kako se je ob prihodu domov smejal, ko je njegova hčerka navijala: “Tina, Tina!” Prijateljica mi je povedala, da so prekinili predavanje, da so lahko gledali nastop Mazejeve v veleslalomu. Takrat sem se spomnila zgodb, kako so v časih Križaja ustavili delo v tovarnah, v šolah prekinili pouk ... Nostalgije je bilo konec, ko sem slišala za omenjeno afero. Začela sem se spraševati, ali Slovenci bolje funkcioniramo, ko se prepiramo, ko nas ovira togi sistem, ko nam jemljejo denar.

Spori med ekipo Mazejeve in smučarsko zvezo niso od včeraj. Na tem mestu tudi nočem biti razsodnik, kdo ima prav in kdo ne. Zakaj v treh letih na SZS (v tem času se je vodstvo trikrat zamenjalo) tega problema niso rešili, ne vem. Me pa smučarska zveza spominja na tog sistem, kjer reševanje težav in spremembe dojemajo kot zlo. Da o birokraciji ne govorimo, saj mora o nekem predlogu najprej razpravljati strokovni svet, nato odbor, zbor in še izvršni odbor; tistega, ki bi na koncu odgovarjal za sprejete odločitve, pa sploh ni. Denar je tako ali tako večni problem.

Če. Si predstavljate, kako bi bilo, če sporov ne bi bilo, če bi bil sistem prožnejši in če bi bilo denarja na pretek? Slovenski športniki bi na vsaki tekmi stali na stopničkah. To bi bilo pa že preveč kičasto, ne?

Komentarjev 2
  • Žurnalček 23:42 20.februar 2013.

    Bi doniral , samo dokler bo Vlado Makuc in tisti lažnjivo, prevarantsko podkupljiv trener žensk, ki je zajebal Matejo , bom prej zahteval , da se jim ukinejo redne dotacije , kot pa da primaknem kaj zraven. Je pa varianta ...prikaži več , da Massi prevzame še dve smučarki po njegovem izboru in potem to probamo isfinancirati z prostovoljnimi prispevki.

  • Žurnalček 23:38 20.februar 2013.

    Ker ne da noćeš biti razsodnik , tudi ne moreš biti , bi bilo dobro , da se v ta del sploh ne spuščaš, ker se tu nima kaj rszsodovati. Če jaz poslušam tuj pogovor s tem , da ne ...prikaži več smem biti na tem kanalu , potem pa še motim tuj pogovor, je po vseh radiodifuznih zakonih krivda popolnoma jasna. Še enkrat POPOLNOMA JASNA. In tu opravičila ni , sploh pa ne tako trapastega in arogantnega, kot ga je podal Kunc in abotnega od strani Vlade Makuca , ki ga sploh zraven ni bilo !!!!!