Slovenija
985 ogledov

Brez dodatnih zapletov se lahko izognete bančnim stroškom

Ženska s kalkulatorjem
Sprememba pravil na področju poslovanja bank je odprla možnosti za povezovanje bank z drugimi ponudniki finančnih storitev, zdaj so vidni že prvi rezultati.

"Prav v teh dneh smo v mBills uspešno izvedli povezavo po principih »open banking« in direktive PSD2 z NLB. Zaenkrat je sicer možnost omejena na ožji krog mBills uporabnikov, vsem uporabnikom pa jo nameravamo ponuditi v začetku 2020," o novosti pravijo v podjetju mBills. Brez neposredne povezave z bančnim računom je bila skrb uporabnika, da je imel na računu mBills dovolj denarja. 

"Prvo uspešno nakazilo po principih odprtega bančništva je prav te dni podjetje MBILLS izvedlo v sodelovanju z NLB," so sporočili in dodali, da gre za prvi primer odprtega bančništva v regiji. 

Zagotavljajo, da se bodo poskrbeli za povezavo tudi z drugimi bankami. "V pogovorih smo tudi z drugimi bankami in sistemi, ki razvijajo rešitve za njih, tako da to zagotovo ne bo edina banka. Kot agilno fintech podjetje se bomo potrudili, da bo rešitev na voljo široki mreži uporabnikov različnih bank," pravijo v mBills.

Njihovo mBills denarnico lahko že danes z bančnim račuinom povežejo komitenti Sberbank banke. "Uporabnik lahko v mBills denarnici nastavi, da je za plačilo z mBills bremenjen njegov Sberbank račun, brez da bi moral predhodno prenašati sredstva iz TRR na mBills in se ob tem oziratni na bančni plačilni promet. Nakazilo oz. plačilo je opravljeno takoj in brez provizij," pravijo. 

Zgoraj omenjena direktiva pa je določila, da morajo vse banke omogočiti dostop do računa tretjim ponudnikom. 

Plačevanje e-računov z mBills je brezplačno, tako kot tudi plačilo blagajniškega računa in spletno plačilo.

NLB bančna kartica Veljajo od danes! Slovenija Veste za vse te spremembe?

Z mBills je mogoče plačevati že na več kot 1500 prodajnih mestih. "Nedavno smo omogočili plačevanje z mBills na hitrih blagajnah supermarketov Tuš, zaupa nam s.Oliver, Big Bang, parkirna hiša Trdinova in številni drugi," pravijo v podjetju. S širitvijo mreže mBills bodo seveda nadaljevali. Kdor ima njihovo brezplačno kartico mBills Mastercard lahko plačuje na prek 44 milijonih plačilnih mest po vsem svetu in spletu. 

Širi se tudi mreža ustanov in podjetij, ki izdajajo e-račune v mBills. Trenutno jih je že več kot 300, zanimanje uporabnikov pa je veliko. "Prav poravnava mesečnih stroškov vrtca in šole z e-računom marsikomu olajša upravljanje s financami," pravijo v mBills. 

Trend registracije in uporabe mBills vztrajno raste. Trenutno imajo že krepko čez 65.000 uporabnikov. Prepričani so, da sta za največji del uspeha odgovorna odlična uporabniška izkušnja in podpora, ki so jo deležni uporabniki.

Slovenija, NLB Slovenija Do vašega bančnega računa bodo lahko dostopali tudi drugi

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar drecos
    drecos 09:41 06.december 2019.

    mbills prva pametna aplikacija ki je za pohvalit, res super, ni boljse