Slovenija
231 ogledov

Brez kosila in doplačilo za kavo

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Viki Grošelj. Turistom, ki so šli z njim v Himalajo, odgovarja: “Vsi so bili seznanjeni s tem, kaj pomeni all inclusive, in so se strinjali.”

Treking Everest. “Treking z Vikijem priporočam tistim, ki imajo več denarja in bi se radi znebili odvečnih kilogramov,” je v pismu pikro zapisal Jože Urbanija. Z Vikijem Grošljem in še tremi se je odpravil na 14-dnevni treking pod Himalajo, kjer je Grošelj obljubljal, da je v ceno 2.400 evrov vse vključeno. Pozneje je presenečen ugotovil, da all inclusive ne vključuje kosila, ker je Grošelj menil, da je bolj zdravo, če namesto kosila popijejo kak čaj, je pojasnil Urbanija. Zdi se mu tudi neprimerno, da je Grošelj gospo, ki so ji premočili čevlji, ozmerjal s smrkljo, ko je potožila o težavi. Vrhunec pa je bil, ko je udeležencem obračunal pavšalni znesek 50 evrov za dodatno pijačo. “Ko smo mu dali to vedeti, je bil neskončno užaljen, potem se z nami skoraj ni več družil,” je dodal.

Grošelj je odgovoril, da so bili vsi seznanjeni s tem, kaj pomeni all inclusive, in so se s tem strinjali. Zatrdil je, da so imeli vsi urejeno zavarovanje Coris, ki je bilo vračunano v ceno, prav tako so bili zavarovani v primeru helikopterskega reševanja. Doplačati je bilo treba le nekaj dodatnih kilogramov prtljage na letalu ter kave, sokove in dodatno hrano, kar je res zneslo 50 evrov na udeleženca, je potrdil. Dejal pa je, da so popotniki imeli tri tople obroke na dan. Da je udeleženki rekel smrklja, ne zanika, a se mu ne zdi vredno razpravljati o tem, kaj kdo komu reče med znanci, ki se tikajo. Zatrdil je še, da so bili na koncu vsi zadovoljni in so se ves čas potovanja dobro razumeli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.