Slovenija
16 ogledov

Brez plač in z blokadami

Nad Stavbar 
Gradnje so se spet zgrnili temni oblaki. 
Po jeznih 
podizvajalcih, Žurnal24 main
Po prisilki. V Stavbarju gradnjah znova škripa. Temnik pomirja. Ogorčenje nad izplačilom nagrade Kozelju.

Podjetje Stavbar gradnje, ki je prestalo prisilno poravnavo, ima vnovič težave. Kot je razvidno iz javno dostopnih podatkov, ima blokirane vse transakcijske račune, Breda Črnčec, sekretarka Območne organizacije Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) Podravje in Koroška, pa nas je obvestila, da delavci niso prejeli plač.

22 tisoč evrov (dobrih) je dobil Tone Kozelj za nagrado, ker je izpeljal postopek prisilne poravnave.

Plače v treh delih
“Delavci Stavbarja gradenj so oktobra dobili plačo za avgust, in sicer v treh delih, kar je absurd. Niso dobili niti plačilnih list,” je bila razburjena sogovornica in dodaja, da jim septembrsko plačo obljubljajo za danes. Še vedno pa je v zraku tudi regres za letni dopust, ki bi jim ga morali izplačati do konca meseca.

Lastnik podjetja Miroslav Temnik je včeraj pojasnil, da sicer imajo težave, vendar niso tolikšne, da bi bili plat zvona. “Pri plačah imamo manjši zamik za približno polovico meseca. Delavcem bomo zagotovili plače, saj vemo, da brez njih ne morejo živeti,” je pristavil. Zaposleni v Stavbarju gradnjah se bojijo predvsem stečaja podjetja, saj ne želijo izgubiti služb.

Upravitelju 22 tisoč evrov
Še bolj kot to, da so ostali brez plač, pa delavce jezi, da je Tone Kozelj, ki je bil upravitelj prisilne poravnave, za nagrado prejel kar dobrih 22 tisoč evrov. Dobil je tudi za okoli 3.400 evrov povrnjenih stroškov.

“To že meji na norost,” je prepričana sindikalistka. Kozelj, ki je postopek v Stavbarju gradnjah zaključil in nima več pooblastil, je višino nagrade potrdil in dodal: “Denar sem že prejel, saj ga je moral Stavbar še pred postopkom založiti na sodišče. To je stalna praksa.”

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.