Slovenija
52 ogledov

"Brez sodelovanja ne bo šlo"

Dušan Skerbiš (levo) v družbi županov Ruperta Goleta in Antona Mavra (desno). (F Žurnal24 main
Združitev. O njej še ne razmišljajo. Za zdaj le sodelovanje pri projektih.

Brez sodelovanja in povezovanja ne bo šlo, a do morebitne združitve občin Mirna, Šentrupert in Mokronog - Trebelno v skupno občino Mirnska dolina je še daleč, izpostavljajo v vseh treh občinah. Mirnčani so namreč ob predstavljanju zamisli za ustanovitev občine Mirna izpostavljali tudi možnost nastanka občine Mirnska dolina.

Volitve spomladi
Odločitev. Ustavno sodišče je državnemu zboru naložilo, naj v dveh mesecih odpravi neskladnosti zakona o ustanovitvi občin in določitvi njihovih območij z ustavo. Nato mora predsednik državnega zbora v roku 20 dni razpisati predčasne volitve v vseh štirih občinah.

Skupni projekti
“V prihodnosti se bomo zagotovo intenzivno povezovali pri različnih projektih, najprej verjetno s člani skupnih občinskih uprav,” je povedal šentrupertski župan Rupert Gole. “Mirnska dolina kot geografsko zaokrožena celota spada skupaj. Povezovali se bomo pri projektih in imeli nekatere službe skupne občinske uprave,” je podobnih misli Anton Maver, župan Občine Mokronog - Trebelno.

Volja ljudi
“Vrsta projektov nas veže k skupnemu dobru za prebivalstvo Mirnske doline. Prepričan sem, da bo plod dobrega sodelovanja s sosednjima občinama tudi to, da se v prihodnosti povežemo politično. A vse bo odvisno od volje ljudi,” je dejal Dušan Skerbiš, koordinator odborov za ustanovitev občine Mirna.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.