Slovenija
19 ogledov

Brez zadolževanja bi uvedla tramvaje

Mojca Kucler Dolinar Nik Rovan
Kandidatka za županjo Ljubljane, Mojca Kucler Dolinar, obljublja posodabljanje potniškega prometa in črpanje več evropskih sredstev.

Ljubljana postaja predrago mesto, zato se ne sme več zadolževati, premalo je bilo narejenega tudi pri črpanju evropskih sredstev, zatrjuje Mojca Kucler Dolinar, skupna kandidatka NSi in SDS za ljubljansko županjo.

Doslej premalo načrpanega evropskega denarja

Podražitve potniškega prometa niso pravi ukrep za reševanje težav, k uporabi javnega prevoza je treba privabiti več ljudi. Zato županska kandidatka predlaga uvedbo tramvajev, za kar bi odločitev sprejela še v tem mandatu. Nedavna podražitev potniškega prometa v Ljubljani za 50 odstotkov je napaka, saj se je število potnikov zmanjšalo, utemeljuje.

Nekatere nujne investicije v prestolnici so obtičale, pri čemer izpostavlja objekt za predelavo odpadkov, za katerega je bilo že "pripravljenih 77 milijonov evrov evropskih sredstev", kanalizacijsko omrežje, kjer se z gradnjo zamuja, in posodabljanje potniškega prometa.

"Garaža je nerazsodno ravnanje dosedanjega župana"

Garaža pod osrednjo ljubljansko tržnico se Kucler Dolinarjevi zdi nesprejemljiva in kaže na še eno "nerazsodno ravnanje dosedanjega župana Zorana Jankovića", saj gradnji le-te nasprotujejo arheološki, arhitekturni, tehnični in tudi okoljevarstveni razlogi, odprtih je tudi veliko pravnih in finančnih vprašanj.

Med prioritetami svojega programa izpostavlja boljšo urejenost kolesarskih stez, boljšo organizacijo prometa v mestu, odpiranje mesta podjetniškim pobudam, gradnjo univerzitetnega dela NUK ter po minimalni ceni oddajo praznih poslovnih prostorov, ki jih ima občina več kot sto.

Komentarjev 26
  • jagadedec 07:24 03.marec 2012.

    No ja, vsaj ne obljublja železnice na Krvavec, bo pa zato tramvaj do Brnika. Zopet neka nakladačica, ki bi potem opravičevala svojo nesposobnost z zarotami. Kot ministrica pa je itak bila v glavnem južnoameriška turistka...

  • Žurnalček 12:48 02.marec 2012.

    Evo je tebi v tvojo gmajno !

  • Žurnalček 12:46 02.marec 2012.

    Njen Šef ma pisarno v Škofiji, iberšef pa v Rimu . Kolk znajo z gnarjem , pa MB in pa vsi člani Zvončka dobro vedo ! Hi hi hi , če se samo spomnim , kako so ga reklamiral- Vatikan ...prikaži več ne more bankrotirati- sam pozabel so , da je Črnoslovenskabanda finančno samostojna in tudi samostojno blesava!