Slovenija
69 ogledov

Brezplačno radovljiško poletje

Z leve: Anže Langus Petrović, programski vodja Poletja 2010, ter Toni Bogožalec Žurnal24 main
Poletni koncerti na Linhartovem trgu tudi letos brezplačni. Za Linhartovo dvorano manj denarja?

V Radovljici se bo v četrtek začelo Poletje 2010, v sklopu katerega bodo s koncerti spodbudili utrip in dogajanje na Linhartovem trgu.

Neisha za konec
Program. Obiskovalci bodo lahko do 29. julija prisluhnili ženskemu pevskemu zboru iz Tolmina Znamenje, skupinam Sedef, Blue Angel Gang in 2Phat Generation, nastopili bodo plesalci Blejskega plesnega studia, niz koncertnih večerov pa bo sklenila Neisha. Vsi koncerti se bodo začeli ob 20. uri.

Linhartova dvorana je pripravila program skupaj z društvom Radkultur in poskrbela, da bodo prireditve brezplačne. Obiskovalci bodo lahko do 29. julija prisluhnili ženskemu pevskemu zboru iz Tolmina Znamenje, skupinam Sedef, Blue Angel Gang in 2Phat Generation, nastopili bodo plesalci Blejskega plesnega studia, niz koncertnih večerov pa bo sklenila Neisha.

"Upam, da bodo tudi letošnji četrtkovi večeri tako dobro obiskani kot lanski, ko smo našteli okoli dva tisoč obiskovalcev," je včeraj dejal Andrej Kokot, direktor Linhartove dvorane Radovljica, Toni Bogožalec iz omenjene dvorane pa je ob tem dodal, da so koncerti, vsi se bodo začeli ob 20. uri, tudi obogatitev turistične ponudbe.

Vnovično klestenje stroškov? (mednaslov)

13 tisoč evrov bo stalo Poletje 2010, dobro polovico bo zagotovila Linhartova dvorana, preostalo pokrovitelj.

Poletje 2010 bo stalo 13 tisoč evrov, od tega bo dobro polovico zagotovila Linhartova dvorana, preostalo pokrovitelji, omenjena dvorana pa bo tudi po odcepitvi turistične dejavnosti – zanjo skrbi novi zavod Turizem Radovljica – organizirala poletne koncerte. Kokot je opozoril na morebitno vnovično zmanjšanje občinskih sredstev. "V pripravi je poračun občinskega proračuna, z občine pa so nas opozorili, da so se proračunski prihodki zmanjšali za 20 odstotkov in da bo treba skrčiti stroške. Zaradi lanskega zmanjšanja količine denarja še letos čutimo posledice, med drugim smo se morali odpovedati glasbenemu abonmaju, če pa se bo to ponovilo tudi letos, bom občino pozval, naj se ne dela norca iz javnih sredstev," je poudaril.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.