Slovenija
19 ogledov

Brezplačno za Prešerna

Na kulturni praznik bodo na ogled razstave, predstave in proslave. (Foto: Bobo) Žurnal24 main
Prešernov dan. Pripravili smo seznam dogodkov v Ljubljani in okolici.

Zbrali smo nekaj dogodkov, ki se bodo odvili v ponedeljek, 8. februarja, na slovenski kulturni praznik, ko se spominjamo 161. obletnice smrti pesnika Franceta Prešerna.

Vsi dogodki in prireditve v Ljubljani in okolici bodo brezplačni, za nekatere izmed njih pa bo treba prevzeti brezplačne vstopnice.

V muzejih in galerijah so pripravili javna vodstva po zbirkah, večina pa jih bo odprta do 18. ure. Tudi knjižnica Otona Župančiča bo na kulturni praznik odprta do šestih, na ta dan bodo na novo vpisani člani dobili brezplačno enoletno članarino.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Poleg tega bodo v knjižnici maraton filmov, posnetih po literarnih delih, od 10. do 15. ure Igrarium ter družabne in miselne igre za obiskovalce vseh starosti, ves čas pa še diaprojekcije o Prešernu.

Predstave in proslave
Za otroke bodo v ponedeljek na ogled brezplačna igrica z naslovom Dogodivščine dvornega norčka Ferdinanda v Šentjakobskem gledališču Ljubljana ter demonstracije tkanja in modeliranje v lončarskem ateljeju Slovenskega etnografskega muzeja.

V Domžalah bo poleg občinske slovesnosti priredba Molièrove komedije Tartuffe, ki jo bo zaigrala gledališka skupina Srednje šole Domžale. Predstavo si bodo lahko ogledali tudi mimoidoči na Šuštarskem mostu, saj bodo tam uprizorili Povodnega moža.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.