Slovenija
14654 ogledov

Britanci pišejo, kako je Šarec posnemal Janšo

Marjan Šarec po sestanku predsednikov strank LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS Anže Petkovšek Sestanek predsednikov strank LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS so po umiku NSi iz koalicijskih pogajanj nadaljevali pogovore o možnosti oblikovanja koalicije.
Pretvarjaj se, dokler ti ne uspe: Nekdanji slovenski komik kot predsednik vlade.

Mediji v Evropi in ZDA so poročali, da je mandatarju za sestavno nove vlade Marjanu Šarcu uspel vzpon od komika do premierja. 

Britanski Sky News danes piše tudi, da je komik nekoč oponašal tudi slovenskega predsednika vlade Janeza Janšo, v prispevku z naslovom Fake it till you make it: Slovenian former comedian Marjan Sarec becomes prime minister (ang. Pretvarjaj se, dokler ti ne uspe: Nekdanji slovenski komik Marjan Šarec je postal predsednik vlade).

Sky News piše, da se je Šarec v politiko podal, potem ko je opustil kariero oponašanja politikov. 

"Šarec, vodja levosredinske stranke LMŠ, je v svojem prvem nagovoru govoril v resnem, proevropskem tonu," pišejo pri Sky News. "A šel je po nekonvencionalni poti, da je postal najmlajši slovenski premier v več kot 25-ih letih."

Dodajajo, da je svojo kariero 41-letni Šarec začel kot igralec in komik, ki je satirično oponašal slovenske in tuje politike, vključno z nekdanjim premierjem Janšo, ki ga je zasmehoval zaradi značilnega govora ter slabe angleščine. 

Pišejo tudi, da se je Šarčeva politična pot začela v Kamniku, kjer je bil župan, večje ambicije pa je pokazal, ko je lani kandidiral za predsednikda države, nato pa je bila stranka LMŠ na parlamentarnih volitvah 3. junija druga po številu prejetih glasov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 15
  • Rafaeluss 09:50 21.avgust 2018.

    Mi je rekel kolega iz okolice Kamnika, da govori baje kar v redu.

  • Avatar kbm
    kbm 11:29 20.avgust 2018.

    Bomo slišali kako angleščina "teče" Serpentinšku.

  • dragec 07:53 20.avgust 2018.

    Dober imitator. Samo, da ga ne imitira kot predsednik vlade - LETI