Slovenija
9 ogledov

Britanci žugajo internetnim piratom

Inšpektorji IOC so od kitajskih gostiteljev zahtevali prost dostop do interneta Žurnal24 main
Kot kaže, bo Velika Britanija postala prva država nasvetu, ki bo sankcionirala internetno piratstvo. Odzivi na namero so mešani.

Britanski minister za kulturo in medije Andy Burnham je napovedal neizprosen boj proti nezakonitemu spletnemu prenašanju filmskih in glasbenih vsebin, ki industriji zabave povzroča precejšnjo škodo. Tako bodo britanski ponudniki internetnih storitev po aprilu leta 2009 dolžni zagotoviti vse mogoče ukrepe proti spletnemu piratstvu. Če tega ne bodo storili, jih bodo doletele sankcije. Minister je še dodal, da osrednji namen vlade ni sankcioniranje prestopnikov, ampak da jih želi spodbuditi k razvoju obrambnih mehanizmov proti spletnemu piratstvu.

Odzivi
Po pričakovanjih se je zabavna industrija na vladno namero odzvala zelo pozitivno. Manj navdušeni so internetni ponudniki, ki svarijo, da je nemogoče vzpostaviti nadzor nad prenašanjem spletnih vsebin. Menijo, da je namera tako nemogoča, kot bi bilo nemogoče od britanska pošte zahtevati, da nadzira vsako poslano pismo. Po ocenah strokovnjakov naj bi si kar šest milijonov Britancev nezakonito nalagalo spletne vsebine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.