Slovenija
1612 ogledov

Brrr, tako mrzlo še pozimi ni bilo, rastline na preiskušnji

Pozeba Profimedia
Zbudili smo se v zelo mrzlo jutro, celo na Obali je bilo okoli ničle.

Zbudili smo se v za ta čas zelo mrzlo jutro, saj so se temperature še na obali gibale okoli ničle. Najhladneje je bilo na Voglu in Zelenci, kjer so izmerili -8 stopinj Celzija. Slabo stopinjo topleje je bilo na Jezerskem in Rudnem polju, a tudi po nižinah v osrednji Sloveniji ni bilo bistveno topleje. Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana so denimo izmerili -4 stopinje Celzija. Najtoplejše je bilo jutro v Biljah pri Novi Gorici, kjer se je živo srebro na termometru povzpelo celo do šest stopinj. 

Vremenoslovci opozarjajo pred nevarnostjo pozebe. "Zadnji izračuni so sicer nekoliko 'omilili' mraz, a bodo ponekdo rastline vseeno na preiskušnji," so zapisali pri vremenskem portalu Neurje.si.

In kaj pravi Agencija za okolje? "Danes bo jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla," napovedujejo pri Arsu. "Šibka burja na Primorskem bo dopoldne ponehala. Najvišje dnevne temperature do od 12 do 16 stopinj Celzija."

V četrtek in petek jasno vreme

Jutri bo pretežno jasno. Popoldne bo zapihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 3, ob morju okoli 5, najvišje dnevne od 17 do 22 stopinj Celzija.

Tudi v petek bo po napovedih Arsa pretežno jasno. "Ponekod bo čez dan pihal jugozahodni veter," razlagajo pri Arsu. "V soboto bo občasno zmerno oblačno."

Pozeba | Avtor: Profimedia Profimedia

Iznad Atlantika sega čez zahodno in srednjo Evropo proti Turčiji in Črnemu morju območje visokega zračnega tlaka. K nam bo od severa v višinah začel dotekati toplejši zrak.

Po vikendu sprememba vremena

Do nedelje bomo pod vplivom toplih zahodnih vetrov, v začetku novega tedna pa kaže na postopno spremembo vremenskega režima in manjšo ohladitev.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

V soboto bo sončno in toplo vreme, v nedeljo pa bo že več oblačnosti in ni izključena kakšna kaplja dežja. "Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25 stopinj Celzija," še napovedujejo pri Arsu. "Padavine bodo verjetnejše že v prvih dneh prihodnjega tedna, ko bo tudi nekoliko hladneje."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • micktore 22:00 15.april 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks