Slovenija
18 ogledov

Budimpešta: Bodeča žica je bila "poskus"

Pince Anže Petkovšek
Bodoča žica na madžarsko-slovenski meji je bila postavljena zgolj kot poskus, je v sporočilu za javnost danes poudarilo madžarsko notranje ministrstvo.

Madžarska je žico, ki jo je napeljala znotraj schengenskega območja, v petek že odstranila, njena namestitev pa je pred tem sprožila številne kritike znotraj Evrope.

Kot so po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA še sporočili z madžarskega notranjega ministrstva, se bosta notranja ministra obeh držav, Sandor Pinter in Vesna Györkös Žnidar sestala v ponedeljek.

"Žico moramo uvažati s Kitajske"

Pince | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Madžarski premier Viktor Orban je sicer v petek na Dunaju poudaril, da mora Madžarska bodečo žico za varovanje svojih meja s sosednjimi državami uvažati s Kitajske, ker "v Evropi ni toliko bodeče žice, kot bi je potrebovali". Po navedbah medijev naj bi bilo za pomanjkanje bodeče žice na Madžarskem krivo dejstvo, da je glavni nemški izvoznik prekinil dobavo bodeče žice na Madžarsko.

Komentarjev 3
  • modrec 19:14 26.september 2015.

    Zakaj? Madžari so edini ki gledajo naprej in predvidevajo da si želijo miljoni v S Evropo! Ko Nemčija in Avstrija zaprejo meje se bo vse ustavilo pri nas, kjer ni ograje in dejanskega varovanja meje. Madžari pa nočejo da bi ...prikaži več potem naval prišel iz Slovenije v Madžarsko.

  • blueone 18:06 26.september 2015.

    zakaj je sploh potrebno poizkušat???

  • wingspan15 14:53 26.september 2015.

    Malo čuden poskus, se vam ne zdi?