Slovenija
190 ogledov

Burja na Pagu pustila razdejanje

Pag Neurje.si/Vinko Lalek
Dobra novica za vse, ki potujete na Hrvaško. Ceste in mostovi danes povsem odprti.

Močan veter, ki je v petek in soboto hromil hrvaški promet je končno pojenjal, ceste in mostovi so odprti, vozijo pa tudi vse trajektne linije. S hrvaškega avtokluba poročajo le o nekoliko zgoščenem prometu v smeri morja.

Po podatkih našega prometno informacijskega centra se tudi naše ceste lepo prevozne. Povečan promet oziroma zastoji so le na glavni cesti Podlehnik proti mejnemu prehodu Gruškovje, na cesti Koper - Šmarje - mejni prehod Dragonja in na cesti Izola - Lucija - Sečovlje. Na mejnem prehodu v Dragonju boste pri izstopu čakali eno uro, na Gruškovju pa pol ure. 

 

Tako pri nas kot pri naših južnih sosedih se končno obeta lepo vreme. Po nedeljskem izboljšanju bo ponedeljek sončen in toplejši, po napovedi Agencije RS za okolje bo v Sloveniji tudi v ponedeljek možna kakšna popoldanska ploha, najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 29 stopinj Celzija. V torek in sredo se bo nadaljevalo sončno vreme.

Na hrvaškem bo v ponedeljek ob Jadranu pretežno sončno, v notratnjosti države pa tudi oblačno vreme, ponekod ob Jadranu bo pihala burja, v Dalmaciji bo ponekod kar močna. 

Opustošenje na Pagu

Močna burja in hudi nalivi pa niso pojenjali brez posledic, v Slavoniji so bili priča poplavam, na območju burje pa je “dobro čistilo”. S Paga s slovitih Zrč prihajajo žalostni posnetki uničenja. 

Komentarjev 7
  • samo.jst 08:12 18.julij 2016.

    Kje je admin za takšno nategovanje?? Če napišem kaj o ciganih al migrantih bo zihr skočil pokonc!?

  • Ferluci 07:15 18.julij 2016.

    Ja, in danes ti je jahto in vikend razbilo na Pagu. In dobri ljudje ti bodo spet pomagali.

  • Johan Spohan 23:13 17.julij 2016.

    Baba hoče nategniti nore in naivne slovenceljne. Bučki, hitro ji sledite in se znebite denarja.