Slovenija
90 ogledov

Čaka jih še več kot dva tisoč

Dohodnina Boštjan Tacol
Davki. Pred dnevi je Durs odposlal še zadnji paket dohodninskih odločb.

Konec oktobra je potekel instrukcijski rok, do katerega je morala Davčna uprava Republike Slovenije (Durs) zavezancem poslati odločbe o dohodnini. Dacarji so zadnje dni na pošto oddali še zadnjo tranšo s 3.847 odločbami, med katerimi jih je bilo 1.649 z doplačilom, 1.715 zavezancev bo dobilo vrnjen denar, 483 pa jih je brez doplačila ali vračila.

Nekateri še kar čakajo

Še vedno pa 2.677 zavezancev (0,27 odstotka) ni prejelo odločbe. “Praviloma gre za bolj zapletene primere in so za ugotovitev dejanskega stanja potrebni dodaten postopek in razgovori z zavezanci. Gre za zelo specifične zavezance, med katere spadajo tudi tisti, ki se na predhodne pozive davčne uprave niso odzvali,” poudarjajo na Dursu. Dacarji zagotavljajo, da je delež teh zavezancev iz leta v leto manjši, letošnji pa je najmanjši doslej.


Rok 31. oktober, do katerega bi morala biti dohodnina 2011 pod streho, pa je, kot pravijo, le instrukcijski, ni obvezujoč in pri njem ne nastanejo škodljive posledice ne za organ ne za stranko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.