Slovenija
1048 ogledov

Čaka se tudi štiri ure

Meja med Hrvaško in Slovenijo mejni prehod Profimedia
Na cestah proti mejnim prehodom s Hrvaško je promet še vedno močno povečan.

Daljše čakalne dobe so pri vstopu in izstopu iz Slovenije, s čakanjem tudi štiri ure. Zastoji v obe smeri so pred karavanškim predorom, ki ga v smeri proti Sloveniji občasno zapirajo. Zaradi prometne nesreče je zaprta cesta Bled-Bohinj, poroča prometno-informacijski center.

Pred predorom Karavanke proti Sloveniji je šestkilometrska kolona, proti Avstriji pa je kolona dolga sedem kilometrov. Proti Kranjski Gori prometno-informacijski center priporoča izvoz Jesenice vzhod/Lipce. Zaradi varnosti je zaprt uvoz Lipce proti predoru.

Na mejnem prehodu Vinica - most čez Kolpo je čakalna doba za izstop iz države kar štiri ure. Pri izstopu iz države na Jelšanah vozniki čakajo okoli tri ure, več kot dve uri pa tudi na mejnem prehodu Metlika - most čez Kolpo. Od eno do dve uri čakajo na Obrežju, do eno uro pa pri izstopu iz države čakajo na mejnih prehodih Dragonja in Gruškovje.

Gneča je tudi pri vstopu v državo. Več kot dve uri pri vstopu vozniki čakajo na mejnih prehodih Gruškovje, Sečovlje in Dragonja, od eno do dve uri na Obrežju, na Jelšanah in v Metliki do eno uro.

Zastoji tudi v notranjosti

Prometno-informacijski center poroča, da je zaradi prometne nesreče pri Soteski zaprta cesta Bled - Bohinj. Nastajajo zastoji, zato voznikom svetujejo, naj se ne odpravljajo proti Bohinju, če ni nujno.

Upočasnjen promet z občasnimi zastoji je tudi na primorski avtocesti med razcepom Kozarje in Vrhniko v obe smeri. Okoli dvokilometrski zastoj je na podravski avtocesti med Podlehnikom in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški ter na dolenjski avtocesti med Brežicami in mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški.

Gneča nastaja na pomurski avtocesti na izvozu na počivališče Pince proti Madžarski. Na prometno-informacijskem centru voznikom sporočajo, da lahko nakup madžarske vinjete opravijo že prej.

Mejni prehod Gruškovje Promet Slovenija Kolone že dopoldne, čaka se že dve uri

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 1
  • Alice_Johnson 15:53 07.avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦