Slovenija
51 ogledov

Čakajo le še na sneg

Vodja VOC Matjaž Kapitler ob za zdaj še velikem kupu soli, ki pa bo verjetno hit Žurnal24 main
V petkovi štajerski izdaji tiskanega Žurnala pišemo: Zimska služba. S soljo so se založili, ljudi pa tudi pogodbeno zaposlili.

Celje. “Trenutno imamo na zalogi osem tisoč ton soli, še tisoč naj bi je dobili, in to bi moralo zadostovati za nekaj tednov,” pove Matjaž Kapitler, vodja zimske službe pri Vzdrževanju in obnovi cest (VOC) Celje. Dodaja, da so za posredovanje pripravljeni 102 plužni enoti in kar 145 delavcev, ki so jih zaposlili tudi pogodbeno. Vsi ti bodo skrbeli, da bo sneg s cest in javnih poti, namenjenih tudi pešcem, kar se da hitro očiščen.

Samo v celjski občini je namreč kar 117 kilometrov lokalnih cest, 150 kilometrov javnih poti ter nekaj deset kilometrov nekategoriziranih cest in pločnikov.

Prednostno
Pluženje.
Prednostno plužijo mestno jedro, glavne ceste, avtobusne proge in postajališča, javna parkirišča, prehode za pešce ter vse dostope do vrtcev, šol in bolnišnice.

Vedno več denarja
Mestna občina Celje (MOC) je letos za delovanje zimske službe namenila pol milijona evrov, a stroški vsako leto naraščajo,” pa pove tiskovna predstavnica MOC Tjaša Podergajs. “Pozabljamo, da je zimska služba namenjena zgolj zagotavljanju prehodnosti in prevoznosti, ne pa nadstandardnemu pluženju in posipanju,” opozarjajo na MOC. “Vsi bi se morali tudi zavedati, da sta ob izrednih razmerah potrebna večja strpnost in tudi zimska oprema,” pa poudarja celjski župan Bojan Šrot. Nekateri pa opozarjajo, da velika količina soli ni dobra ne za infrastrukturo in ne za avtomobile.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.