Slovenija
69 ogledov

Čakajo na denar iz tujine

Interles Žurnal24 main
Razjarjeni kupci. Podjetje poslanca Virantove liste jim kljub plačilu ni dostavilo oken.

“Opravičila, da je podjetje v krizi in da niso predvideli takšnih razmer, niso dovolj. Mi smo za okna dali zadnje prihranke, zdaj pa samo upamo, da podjetje ne bo šlo v stečaj in se bomo lahko obrisali pod nosom,” je za Žurnal24 povedala Maja (njene podatke hranimo v uredništvu).

Od poletja že čakajo

Sogovornica je ena od kupcev oken pri podjetju Interles iz Lenarta, ki kljub plačilu že pred nekaj meseci še niso dobili vsega, kar so plačali.

“Že v začetku poletja smo plačali kupnino. Komaj pred nekaj tedni smo prejeli okna, senčil še ne, pa tudi montirati še niso prišli. Obljubili so nam, da nam bodo vrnili razliko, a se to ni zgodilo,” je dejala Maja in dodala, da so se nekateri ogoljufani kupci povezali.

Med njimi naj bi bili tudi taki, ki kljub plačilu niso dobili niti oken, podjetje pa naj bi bilo nekaterim kupcem dolžno tudi več kot deset tisoč evrov. Najprej so se odločili, da bodo o svojem primeru obvestili javnost, če se ne bo nič premaknilo, pa bodo ukrepali dalje.

V čakanju na tujce

Podjetje Interles, ki je v lasti nekdanjega župana Lenarta, zdaj pa poslanca liste Gregorja Viranta, Ivana Vogrina, se že nekaj časa spopada s hudimi likvidnostnimi težavami.

“Te krize preprosto nisem znal predvideti. Po 19 letih dela je takšno stanje v našem družinskem podjetju tudi zame velik poraz. Trenutno nimamo sredstev. Čakamo na prilive, ki naj bi kmalu prišli iz tujine. Iščemo strateškega partnerja v Avstriji in Švici,” je za Žurnal24 pojasnil Vogrin in dodal, da ljudi ne želi ogoljufati in da bodo dobili to, kar so plačali. Kot je dejal, so tudi njegovemu podjetju različni upniki dolžni več kot pol milijona evrov.

Komentarjev 9
  • Tomaz Brinovec 15:50 08.januar 2012.

    tudi midva z ženo sva g.vugrinu uplačala 100 procentni avans za okna junija laninimava ne oken ne denarjag.virant mu je dal čas do konca marca da uredi zadeve (poskrije premoženje in spravi firmo v stečaj)kdo vse lahko ...prikaži več sedi v našem parlamentu....ali vas ni nič sram

  • UPNIK 22:49 30.december 2011.

    G.Vogrina poznam že več kot dve leti in naj vam povem, da "gospod" čaka na ta denar že dve leti.Tako, da dragi upniki nič ne bo iz oken.G.Vogrin je en velik prevarant in živi v oblakih.Ko samo pomislim na ...prikaži večna uboge stranke, kaj pa še le na zaposlene katere zavaja ravno tako že dve leti.In predragi "gosod" je našel stranko sebi primerno iz ostalih strank so ga že tako spodili tako, da je ta stranka ravno pravšnja za njega.Mislim, da takšni ljudje kot je "on" ne bi smeli biti v našem političnem vrhu, ker se nam v tem primeru slabo piše.

  • privat 20:13 29.december 2011.

    in po petih letih sem moral vsa okna zamenjati...