Slovenija
3 ogledov

Čakajo na "primeren trenutek" za interpelacijo

slovenija 14.11.2011 Gregor Virant, novinarska konferenca Drzavljanske liste Gre Saša Despot
Opozicijske stranke so se v treh točkah uskladile o interpelaciji zoper notranjega ministra Gregorja Viranta, a bo NSi z njeno vložitvijo še počakala "na primeren trenutek", pravi predsednica NSi Ljudmila Novak.

Opozicijske stranke Virantu očitajo škodovanje občinam z zmanjševanjem sredstev in namero združevanja, oškodovanje državnega proračuna, pri čemer Ljudmila Novak kot primer navaja nepojasnjene okoliščine glede letalskih vozovnic, nazadnje pa gredo očitki še na račun škodljivih sporazumov s sindikati.

Novakova meni, da se z vložitvijo dokumenta v DZ še ne mudi. Še pred tem je na vrsti razprava o interpelaciji zoper ministra za finance Uroša Čuferja, ki jo je vložila SDS, poleg tega pa se vsa država ukvarja s proračunom in nepremičninskim davkom, je v izjavi novinarjem v DZ povedala Novakova.

Vodja poslancev SDS Jože Tanko tako odločitev NSi pozdravlja, saj meni, da bi se interpelacija v aktualnih temah verjetno "izgubila". Poleg tega opozarja na pomembnost vsebine interpelacije zoper Čuferja.

Medtem pa predsednik SLS Franc Bogovič pričakuje, da bodo interpelacijo vložili čim prej. SLS je vsebino uskladila že minuli teden, zato mu ni jasno, "zakaj se z njo zavlačuje".

Na tapeti tudi Stepišnik in Židan

V SDS ne izključujejo možnosti, da bi vložili interpelacijo zoper ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Stanka Stepišnika in ministra za kmetijstvo in okolje Dejana Židana. Ministra bi morala po ocenah Tanka odstopiti, ker sta se "v svojih ravnanjih postavila na glavo". Spomnil je, da se je Židan ob prvih idejah o nepremičninskem davku postavil proti temu ukrepu, sedaj pa pravi nasprotno. Stepišnik je "bil borec za gospodarstvo", "sedaj pa podpira strupe za gospodarstvo", je spomnil Tanko.

V Stepišnikovo učinkovitost dvomita tudi Novakova in Bogovič. Sprašujeta se tudi, ali je vlada opravilno sposobna in ali ne bi bilo bolje dati priložnost komu drugemu.

Komentarjev 4
  • malecka 11:16 19.oktober 2013.

    Res bo treba nekaj storiti, dovolj sranja so nam že naredili, vprašam se kako dolgo bomo to še prebavljali.Vzeli so nam vse,službe, dostojanstvo, zdaj hočrjo še naša premoženja, a še nimajo polne riti in žepe, dajte ljudje razmislimo kako bomo ...prikaži več živeli v tej pokvarjeni deželi.29.10. ob 16 uri je v Mb napovedana vstaja , čas je da povema da tako ne gre več.Ljubljana zbudi se!

  • nina 23:31 18.oktober 2013.

    Mešajo samo meglo že 9 let iz tega ni nič vsi politiki skupaj niso za enega pametnega ,katerega rabi SLOVENIJA .Niso sposobni ali pa jo uničujejo namerno.

  • bingbong 21:54 18.oktober 2013.

    Jaz bi prasca v klobase brez interpelacije. To človeško govno ima že rezultate njegovih odločitev dokazano v praksi. Škoda časa zanj in njegovega pitbula odvratnega Braniselja, ki ni nič boljši od njega.