Slovenija
36 ogledov

Čakajo na začasna bivališča

Po požaru v Domžalah Saša Despot
Požar. Brez stanovanj ostalo 34 ljudi, preostalih 140 stanovalcev v normalnih razmerah.

"Ne moreš odmisliti, tudi s tabletami si pomagam, ampak samo da je glava cela," nam je pretresena dejala stanovalka bloka v Domžalah, ki ji je požar predprejšnjo soboto povsem uničil stanovanje. Spomnimo, zgorelo je šest stanovanj, še tri pa je zalila voda ob gašenju.

Po zagotovilih župana Tonija Dragarja bo teh 34 stanovalcev dobilo primerna bivališča za vsaj šest mesecev, do takrat pa bivajo pri sorodnikih in v hotelu, katerega stroške krije Občina Domžale.

Evakuacija v 14 minutah

"Še dobro, da imamo v bloku družino s tremi gasilci, ki so nas spravili ven, še preden bi nas dosegel dim. Vsi smo bili zunaj v 14 minutah," je povedala ena od stanovalk in pohvalila delo reševalnih služb, prav tako pa organizacijo ob vrnitvi v blok.

Večina, 140 od 174 stanovalcev se je v stanovanja vrnilo že tri dni po dogodku. "In ker voda ni bila pitna, so vsakega pred vrati pričakale plastenke z vodo, tako da smo bili preskrbljeni," je še dejala sogovornica in dodala, da so razmere za bivanje sicer normalne, morajo le razvlaževati prostore.

Nesreča tudi povezala

"Smo se vsaj spoznali," pa sta dejali sosedi, ki smo ju srečali na hodniku, in dodali, da je ta pretresljiv dogodek stanovalce, ki se prej niso niti poznali, zelo povezal.

Vzrok požara policija še preiskuje, možnost samovžiga in požiga so že izključili, najverjetneje pa je zagorelo zaradi sanacijskih del na strehi, pri katerih so uporabljali odprti ogenj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.