Slovenija
4 ogledov

Čakajo vrtičkarje

Prijave za zakup vrtička je treba skupaj z obrazcem oddati do 22. januarja priho Žurnal24 main
Razpis. Na voljo 61 vrtičkov, prednost pri zakupu imajo starejši od 60 let.

Mestna občina Ljubljana (MOL) je v zakup ponudila 61 vrtičkov v Dravljah in Štepanji vasi. Objavili so namreč javni razpis za skupno 5.500 kvadratnih metrov površin.

Najem za pet let
Cena zakupa kvadratnega metra vrtička znaša evro za eno leto, najemniki pa bodo morali dvakrat na leto plačevati tudi obratovalne in vzdrževalne stroške. Vrtičke bodo oddali za največ pet let z možnostjo podaljšanja od enega do pet let, razen če bo MOL zemljišče potrebovala za druge namene. Do vrtičkov so upravičeni le tisti, ki imajo stalno prebivališče na območju MOL in niso lastniki primernega zemljišča za vrtiček v občini.

Komisija bo prednostni seznam sestavila na podlagi točk, ki jih bodo dobili prijavljeni. Med drugim bodo upoštevali dohodke gospodinjstva, prednost pa imajo tudi starejši od 60 let. Enočlansko gospodinjstvo lahko dobi vrtiček v velikosti od 50 do 85 kvadratnih metrov, šest- ali veččlansko pa do 128 kvadratnih metrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.