Slovenija
12 ogledov

Čakajoč na denar

Ko so pred dvema letoma ostali brez ortodonta, je bila ena izmed predlaganih reš Žurnal24 main
Ortodont. Za delo nima ustreznih pogojev, zato naj bi občine sofinancirale nakup opreme.
54 tisoč evrov naj bi stal nakup opreme za ortodontsko ambulanto v Črnomlju.

Bela krajina. V Zdravstveni dom (ZD) Črnomelj enkrat na teden prihaja ortodont iz Krškega, ki delo opravlja v klasični zobozdravstveni ambulanti. Zaradi vse večjih potreb so se v belokranjskih občinah že pred dobrim letom dogovorili, da bodo v Črnomlju uredili ortodontsko ambulanto in nakupili potrebno opremo, a se to do danes še ni zgodilo.

Nakup opreme
Ureditev prostorov naj bi financirala črnomaljska občina, nakup potrebne opreme pa vse tri belokranjske občine. “Zdravstveni dom Črnomelj bo do 10. marca pripravil poročilo o postopku nabave potrebne opreme. Poročilo bodo obravnavali občinski sveti, ki se bodo na podlagi tega odločili, v kolikšni višini se bo oprema sofinancirala,” je pojasnila semiška županja Polona Kambič.

Kaj natančno bodo občine sofinancirale, je pomembno predvsem za metliško občino, ki ni soustanoviteljica ZD Črnomelj. “Ker gre za interes Bele krajine, se bo s svojim delom vključila tudi Občina Metlika – v kolikšnem delu in kako, pa bo odločitev občinskega sveta,” je pojasnila tamkajšnja županja Renata Brunskole. V Metliki imajo sicer pomisleke glede tega, koliko dni v tednu bo ambulanta zasedena in ali jo bo uporabljal še kdo drug.

Potreb vse več
Po navedbah črnomaljske županje Mojce Čemas Stjepanovič so potrebe po ortodontskih storitvah na območju Bele krajine vsak dan večje. “Če se bo nadaljeval takšen trend potreb po urejevanju ustne votline, bo ortodontska ambulanta več kot polna,” je prepričana. Z lastno ortodontsko ambulanto pa bodo zmanjšali stroške staršem, ki jim otrok ne bo treba voziti v Novo mesto, Krško ali celo Kranj, je dodala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.