Slovenija
4690 ogledov

"Čakali bomo več kot 45 minut. In to ni prvič."

mejni prehod kontrola policija Obrežje PMP Obrežje
"Zakaj ne odprejo še kakšne vrste?" se sprašuje bralec.

Na mejnem prehodu Jelšane je čakalna dobra za osebna vozila za vstop v državo. "Čakali bomo za vstop več kot 45 minut, pa slovenska stran kljub temu nima odprtih vseh vstopnih kontrol," razmere na meji opisuje bralec. "Ni prvič. Kot bi v trgovini imeli dolge vrste, pa bi bila kakšna blagajna še vedno zaprta." 

Po podatkih Prometno-informacijskega centra je čakalna doba tako na mejnem prehodu Jelšane kot na mejnem prehodu Dragonja. Na obeh prehodih je čakalna doba za osebna vozila pri vstopu v Slovenijo, in sicer v obeh primerih 20 minut. 

Previdno na cesti

To pa niso edine ovire na cesti, na katere lahko vozniki danes naletijo. Na vipavski hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Selo težave povzroča burja. Tam je prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton. 

Do ponedeljka do 5. ure zjutraj bo vipavska hitra cesta med Vipavo in razcepom Nanos proti Nanosu zaprta. Promet je preusmerjen na regionalno cesto. 

Zaradi rušenja cestninske postaje bo predvidoma do 27. maja na primorski avtocesti zaprt priključek Kozina v obe smeri. Obvoz je preko priključkov Kastelec in Divača.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Laznivi 15:59 12.maj 2019.

    Na jelsanah je to stalnica ,imajo odprto eno stezo in clovek caka 20 minut ,vcasih odprejo dve pa je cakalna doba spet 20 minut ,tretje pa praviloma ne odprejo nikdar, lepo se vidi dolge zdolgocasene neprijazne obraze tamkajsnjih statistov osebnih ...prikaži več dokumentov da niso zadovoljni v sluzbi,nevem zakaj ne menjajo sluzbe in gredo delat kaj bolj resnega ce jim je gledanje umazanih osebnih odvec. Avtomobil v prostem teku porabi priblizno liter nafte na uro, ni tezko zracunat koliko je zgori tam vsak dan

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 15:38 12.maj 2019.

    Kaj pa rinete v dudekovino,če mate v domovini zadost lepot in možnosti za počitnikovanje?Aja vikende pa prikolce mate tam,pol pa čakejte,da pridete na vrsto in ne kokodakat za vsak drek!