Slovenija
31 ogledov

Čas za študentske sobe se izteka

(Foto: IFP) Žurnal24 main
Za oddajo vloge za bivanje v študentskih domovih ali pri zasebnikih imajo bodoči študentje prvih letnikov čas le še do 10. avgusta. Cene za najem so podobne lanskim.

Bodoči študentje, ki ne živijo v bližini Ljubljane, se še pred začetkom študijskega leta soočajo s težavo glede nastanitve v času študija.

Čas za oddajo vlog za bivanje v študentskih domovih in pri zasebnikih s subvencijo se nezadržno bliža. Rok se namreč izteče 10. avgusta.

Na brezplačni posredovalnici sob m2

so za zurnal24.si dejali, da je zanimanja za bivanje v študentskih domovih v zadnjih tednih vedno več.
V Študentskih domovih Ljubljana so doslej prejeli okoli 1400 vlog za bivanje v študentskih domovih in pri zasebnikih. Za novince pa je sicer razpisanih 2790 mest.

Če ste med tistimi študenti, ki boste morali še septembra opravljati izpite in ne veste, ali boste uspešno zaključili letnik, morate prošnjo za podaljšanje bivanje prav tako oddati do 20. avgusta.

Dokazila boste lahko namreč vložili še nakdandno. V nasprotnem primeru se boste morali izseliti iz študentskega doma do 30. septembra.

Trenutno se za sobe najbolj zanimajo bruci, od srede avgusta dalje pa se jim bodo pridružili še drugi študenje, saj se rok za podaljšanje bivanja v študentskih domovih in pri zasebnikih izteče 20. avgusta.

Po podatkih brezplačne posredovalnice sob, kjer imajo v bazi vpisanih več kot 5000 lastnikov stanovanj, se najhitreje oddajajo enoposteljne in dvoposteljne sobe, kjer sta prosti obe postelji. Ob tem pa ne gre prezreti, da so najbolj zaželene tiste lokacije, ki so v bližini fakultet.

Kljub recesiji in gospodarski krizi se cene najema sob niso bistveno spremenile. 

Cene za nastanitev se v povprečju gibljejo med 120 in 150 evri na osebo in od 170 do 270 evrov za enoposteljno sobo. Seveda pa pri tem ne smete pozabiti prišteti še stroškov.

Direktorica Zavoda Študentska svetovalnica Sanja Leban ob tem študente opozarja, naj z najemodajalcem podpišejo najemno pogodbo, "saj lahko le na ta način zaščitijo svoje pravice in poznajo svoje obveznosti".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.