Slovenija
0 ogledov

Časar naj odide takoj

Robert Časar (Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Predsednik nadzornega sveta Luke Koper Boris Popovič je naročil predlog za razrešitev dveh članov uprave Luke.
"Jaz nisem nič predlagal, pač pa storil to, kar mi je bilo naročeno," nas je odpravil odvetnik Franci Matoz. Pri njem smo preverjali informacijo, da je za torkovo sejo nadzornega sveta Luke Koper (ki je sicer zaradi nesklepčnosti odpadla, op. p.) pripravil predlog sklepa o nekrivdni razrešitvi predsednika uprave Luke Roberta Časarja in člana Alda Babiča. "Predsednik Boris Popovič je očitno ocenil, da je takšen predlog v dobro družbe, pa saj tudi sicer vselej ravna v korist Luke," dodaja odvetnik.

Odšla naj bi z odpravnino

Časar je odpotoval v Nemčijo, njegovega komentarja nam ni uspelo dobiti. Predlog predvideva odpoklic, ki začne veljati takoj, in sicer iz ekonomsko-poslovnih razlogov; obrazložen pa je z razmerami, ki naj bi onemogočale normalno poslovanje Luke. Obema bi pripadala odpravnina, po neuradnih informacijah v višini šestih plač oziroma dobrih sto tisoč evrov bruto. Seja nadzornega sveta Luke se bo predvidoma nadaljevala v sredo. Iz kroga Popoviču nenaklonjenih nadzornikov pa je slišati, da ta manever ne bo preprečil njegove razrešitve z mesta predsednika nadzornega sveta.

Neodgovorna država

Izvršilni odbor sindikata žerjavistov ob tem opozarja na neodgovorno ravnanje države, ki je večinska lastnica družbe. "Z ministrom Patrickom Vlačičem na čelu je odgovorna za katastrofalno stanje v Luki in na ta način sodeluje pri ropanju podjetja," meni odbor. Ko smo preverjali razpoloženje pri sindikalistih, pa so nas opozorili tudi na izjavo za javnost, ki jo je podpisalo več kot 80 odstotkov zaposlenih v Luki. "V njej jasno piše, da našega zaupanja ne uživa več celotna uprava," poudarja Pavel Lokovšek, predsednik sindikata pristaniških delavcev.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.